FİLİSTİN'DE ÜNİVERSİTE MEZUNLARI ARASINDA İŞSİZLİK ORANI ÇOK YÜKSEK

 

Görüntülenme: 2064 Tarih: 15 Temmuz 2019 05:41
FİLİSTİN'DE ÜNİVERSİTE MEZUNLARI ARASINDA İŞSİZLİK ORANI ÇOK YÜKSEK

Filistin İstatistik Merkezi’nin hazırladığı ve dün kamuoyuna açıklanan rapor, eğitim ve istihdam arasındaki uçurumu gözler önüne serdi.
 
Merkez Başkanı Alâ Avad, rakamların tehlike çanları çaldığını ve ilgili tüm tarafların birlikte çalışmalarını gerektirdiğini söyledi.
 
Raporda, üniversite mezunları arasında işsizlik oranının 2018 sonu itibariyle yüzde 50’ye ulaştığı, Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde genel işsizlik oranının yüzde 31 olduğu belirtildi.
 
Filistin İstatistik Merkezi raporu, Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanı Mervan Avertani ve Filistin Çalışma Bakanı Nasri Ebu Ceyş ile diğer bazı yetkililerin ve üniversite temsilcilerinin katıldığı toplantıda açıkladı.
 
Filistin İstatistik Merkezi Başkanı Avad, son 20 yılın rakamlarının mezun sayısında sürekli artış olduğunu gösterdiğini, 1997’de yüzde 13 olan oranın 2007’de yüzde 18’e ve 2017’de yüzde 25’e yükseldiğini ifade etti.
 
Avad, istatistiklere göre her yıl 40 bin Filistinlinin çalışma hayatına girdiğini ve üçte birini gençlerin oluşturduğunu, buna karşılık Filistin piyasasında en fazla 8 bin kişinin istihdam edilebildiğini söyledi.
 
En çok işsizin insani ilimler ve gazetecilik mezunları arasında olduğuna dikkat çeken Avad, üniversite eğitiminin kalitesinde de gerileme görüldüğünü kaydetti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar