FİLİSTİN'DE SABAH NAMAZINDA TARİHİ KALABALIK

 

Görüntülenme: 2056 Tarih: 21 Şubat 2020 10:18
FİLİSTİN'DE SABAH NAMAZINDA TARİHİ KALABALIK

Yüz binlerce Filistinli Müslüman sabah namazını kılmak için Mescidi Aksa, Mescid-i İbrâhim ve Filistin’deki diğer camilere akın etti.
 
Bugün sabah namazı vaktinde yüz binlerce Müslüman, Mescidi Aksa’yı ve diğer kutsal mekânları yerleşimcilik ve Yahudileştirme tehdidine karşı desteklemek için sabah namazlarını bu mekânlarda kıldı.
 
Kudüs’te namaz kılan binlerce Filistinli yıllardır kapalı olan Rahmet Kapısı mescidinin yeniden açılmasının birinci yıldönümü münasebetiyle Mescidi Aksa’da büyük bir kalabalık oluşturdu.
 
İsrail işgal güçleri Kudüs’te ve Mescidi Aksa’ya giden yollarda sıkı tedbirler aldı. İbadet edenlerin eşyalarına el koydu. Kimlik kontrolü yapan işgalciler, mescide girme yasağı olan vatandaşların Mescidi Aksa’ya girmelerine engel oldu. Ayrıca işgalci Yahudi askerleri mescidin muhafızlarından sayılan Fadi Ulyan’ı İseviyye’deki evinde tutukladı.
 
İşgal güçleri, namazdan sonra Mescidi Aksa’dan çıkan cemaate saldırıda bulundu. Camiden çıkan cemaate ikramlık çikolata dağıtmak için kapılarında bekleyen Filistinli küçük kızlara da saldırdı. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar