FİLİSTİN'DE 'ÖFKE GÜNÜ' PROTESTOLARI YAPILDI

 

Görüntülenme: 1995 Tarih: 16 Eylul 2020 01:42
FİLİSTİN'DE 'ÖFKE GÜNÜ' PROTESTOLARI YAPILDI

Terör rejimi İsrail'in BAE ve Bahreyn'le imzaladığı normalleşme anlaşması Gazze'de protesto edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin bildirdiğine göre,  Gazze'nin bir çok bölgesinde düzenlenen gösterilerde, Filistin bayraklarının yanı sıra üzerinde ırkçı İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi karşıtı sloganların yazılı olduğu pankartlar taşındı.

Protestolar sırasında terör rejim İsrail bayrakları ve normalleşme anlaşmasını temsil eden tabutlar ateşe verildi.

Hamas yöneticilerinden Halid el-Bataş  yaptığı açıklamada, düzenlenen protesto amacının Arap ülkelerinin korkunç davranışını, her türlü normalleşme sürecini ve ırkçı İsrail'i tanımayı reddettiklerini vurgulamak olduğunu söyledi.

Filistin halkının sabitlerine, ilkelerine, geri dönüş hakkına ve bu haklarından vazgeçmemeye sımsıkı tutunacağının altını çizen Bataş, bunun yolunun ise birlik ve direnişten geçtiğini dile getirdi.

"Filistin ve Kudüs, pazarlık konusu veya Siyonist işgalcilere satılık değildir." diyen Bataş, normalleşme anlaşmasının, İsrail rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu içine düştüğü krizden kurtarmak ve Siyonist lobinin seçim kampanyasında ABD Başkanı Donald Trump'ı desteklemesini sağlamak için yapıldığını ifade etti.

 

Öte yandan Fetih Hareketi yöneticilerinden Munzir el-Hayik de normalleşme anlaşmasının Filistin halkının kalbine ve Arap Barış Girişimi'ne saplanan bir hançer olduğunu söyledi.

Filistin halkının, normalleşmeyi ve koltukların korunması karşılığında koşar adımlarla "barışa" yönelmeyi reddettiğini vurgulayan Hayik, normalleşmeye karşı birlik olduklarını, Filistinliler arasındaki bölünmüşlüğün geride kaldığını ve Filistin halkının her türlü tasfiye planına karşı koymak için ulusal birliğin arkasında duracağını kaydetti.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) Siyasi Büro Üyesi Talal Ebu Zarife de Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlenen gösteri sırasında yaptığı açıklamada, Trump yönetiminin, normalleşme anlaşmalarıyla  ırkçı İsrail'in ana taraf olduğu bir ittifak kurarak, kendi çıkarlarına hizmet edecek şekilde bölgenin haritasını yeniden çizmeye çalıştığını belirtti.

İsrail'e karşı her türlü mücadelede  bulunacaklarını kaydeden Ebu Zarife, İsrail'in Filistin topraklarını terk etmekten başka bir seçeceği olmadığını ifade etti.

 

Irkçı İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesi"ne yönelik anlaşmalar, ABD Başkanı Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da düzenlenen bir törenle imzalandı.

parstoday

Yorumlar