FİLİSTİN'DE MAAŞ KRİZİ

 

Görüntülenme: 1982 Tarih: 03 Haziran 2020 15:07
FİLİSTİN'DE MAAŞ KRİZİ

Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Azzam el-Ahmed, önümüzdeki aylarda personel maaşlarının düzenli olarak yatırılamayacağını belirterek, 2006 seçimlerinin ardından olduğu gibi maaşların 3-4 ayda bir yatırıldığı dönemlerin tekrarlanabileceğini belirtti.
 
El-Ahmed, Filistin televizyonuna verdiği röportajda, Körfez Savaşı’ndan sonra FKÖ kaynaklarının çoğunun kesildiğini hatta şehit ailelerine tahsis edilen maaşların 12 aydan fazla yatırılmadığını hatırlattı.
 
Verdiği röportajında, Filistin Yönetimi kurulduğunda, FKÖ çalışanlarının maaşlarının bir yıldan fazla askıya alındığını personelin 4 ayda bir ancak maaşlarını alabildiklerini ayrıca Büyükelçiliklerin yurtdışında çalışan Filistinli iş adamları tarafından finanse edildiğine işaret eden el-Ahmed, bu durumun tekrarlanabileceğini ifade etti.
 
Öte yandan, 2006 seçimlerinden sonra Filistin Yönetimi’ne verilen yardım ve bağışların kesilmesi nedeniyle 18 ay boyunca FKÖ çalışanlarının maaşlarını ödemediklerini belirten el-Ahmed, bu zorluklarla tekrar karşılaşabileceklerini vurguladı.
 
2006 yılı başında yapılan Filistin meclis seçimleri Filistin ekonomisi ve siyasi yaşamı adına bir dönüm noktası oldu. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği gibi belli başlı dış bağışçılar Filistin Yönetimi’ne verdiklerini yardımları kesmişlerdi. Aynı zamanda, işgalci İsrail, Filistin’e dış ticaret ve İsrail’de çalışan işçilerin maaşlarından alınan gümrük ve gelir vergisi gelirlerini ödemeyi durdurmuştu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar