FİLİSTİN BAŞBAKANINDAN YÜZYILIN ANLAŞMASI PLANINA SERT TEPKİ

 

Görüntülenme: 1331 Tarih: 27 Ocak 2020 08:24
FİLİSTİN BAŞBAKANINDAN YÜZYILIN ANLAŞMASI PLANINA SERT TEPKİ

Filistin Özerk Teşkilatı Başbakanı Muhammed Iştiyye, ABD Başkanı Trump'ın açıklaması beklenen sözde barış planını kınayarak, "Yüzyılın Anlaşması, 'Trump ile Netanyahu’nun selameti' planıdır." dedi.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, haftalık kabine toplantısında basına yaptığı konuşmada, "Yüzyılın Anlaşması planı ABD Başkanı Donald Trump’ı azledilmekten, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu cezaevine girmekten koruma planıdır. Ortadoğu için bir barış planı değildir. Yüzyılın Anlaşması, 'Trump ile Netanyahu’nun selameti' planıdır." dedi.

Sözde barış planının açıklanmasının zamanlamasına dikkati çeken Iştiyye, "Planın açıklanmasının zamanlamasına ve sahadaki karşılıklarına baktığımızda, Netanyahu liderliğindeki işgal devletinin taleplerini yerine getirmeyi ve işgalin kökleşmesini sağlamayı amaçladığı görülüyor." ifadelerini kullandı.
Iştiyye, Filistin’in söz konusu planı asla kabul etmeyeceğini belirterek, Arap ülkelerine plana alet olmamaları ve Filistin’i korumaya çalışmaları çağrısında bulundu.
Filistin Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açılamada, Amerika'nın Yüzyıl'ın Anlaşması adlı projesinin Siyonist rejimin lehine ve Filistin halkının aleyhine bir proje olduğunu ilan etti.
Amerika başkanı Trump'ın söz konusu projeyi tanıtma kararının kınandığı bildiride, söz konusu projenin Amerika ve Siyonist rejimin ortak bir projesi olduğu ve içeriğinin 3 yıllık bir süre içerisinde Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Koşner ve Amerika'nın işgal topraklarındaki büyükelçisi David Freedman tarafından hazırlandığı vurgulandı.

 

Amerika başkanı Trump, daha önce yaptığı açıklamada, Siyonist rejim başbakanı Netanyahu ile salı günü görüşmeden önce Yüzyıl'ın Anlaşmasını tanıtacağını duyurmuştu.
 
parstoday

Yorumlar