FHKC'DEN YÜZYILIN ANLAŞMASI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 1892 Tarih: 26 Ocak 2020 09:47
FHKC'DEN YÜZYILIN ANLAŞMASI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC); "Filistin halkının ABD'nin Yüzyılın Anlaşması olarak adlandırılan plan için öne çıkmasını beklemesine gerek yoktur. Bu Amerikan düşmanından gelecek her şey perişanlık, yıkım, halkımıza karşı düşmanca duruşlar ve bizim ulusal davamızı tasfiye amacıyla kesintisiz bir şekilde çalışmadır" dedi.
 
FHKC dün yaptığı açıklamada Amerikan düşmanının duruşunun ve tavrının açık ve sabit olduğunu, onun dünyada şer ve suç cephesinin başını çektiğini, siyonist yönetimin de Filistin halkına karşı düşmanca tutumunda tam ortağı olduğunu dile getirdi. Açıklamada Amerikan yönetimlerinin birbirlerinin ardından siyonist yönetimin çıkarları doğrultusunda kararlar almak ve onun suçlarının üstünü örtmek için yarış yaptıkları, özellikle mülteciler ve Kudüs konusundaki en tehlikeli dönemin de Başkan Donald Trump'ın dönemi olduğu vurgulandı.
 
Açıklamada Yüzyılın Anlaşması'nın da Filistin halkına ve davasına karşı kurulan komploların yeni bir halkası olduğu, dolayısıyla doğal olarak Filistin davasını ABD yöntemiyle tasfiye için kullanılacağı, bu yüzden de siyonist düşmanın Filistin topraklarındaki suçlarını güçlendireceği dile getirildi. Siyonist düşmanın işlediği suçların başında gelenlerin de yahudileştirme politikası, yerleşim, kutsal mekanlara yönelik devam eden saldırılar, Ürdün Vadisi bölgesinin İsrail'e ilhak edilmesi tehditleri, Gazze'nin ablukası ve Kudüs'ün yahudileştirilmesi olduğuna dikkat çekildi.
 
FHKC açıklamasında, Trump'ın Yüzyılın Anlaşması planını açıklamasına karşı Filistin'de safların birleştirilmesi ve ortak tavır sergilenmesi gerektiğini hatırlatarak Yüzyılın Anlaşması komplosu karşısındaki tek seçeneğin de birlik ve direniş olduğunu dile getirdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar