FHKC'DEN GUTERRES'İN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

 

Görüntülenme: 1791 Tarih: 25 Ağustos 2019 14:59
FHKC'DEN GUTERRES'İN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

İşgal zindanlarında tutulan 5 bin 700 Filistinli esiri görmezden gelirken, Filistin direnişinin elindeki işgalci esir askerlerin şartsız serbest bırakılmasını isteyen BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in açıklamalarına tepki gösteren Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Guterres'in açıklamalarının utanç verici ve tamamen işgal yönetiminden yana olduğunu dile getirdi.
 
FHKC, Guterres'in BM Genel Sekreteri sıfatıyla işgalci İsrail'den yana tavır sergilemek suretiyle toprakları işgal edilen bir halkın işgalcilere karşı bütün yollarla ve araçlarla mücadele etme hakkının olduğunu itiraf eden uluslararası kuralları görmezden geldiğine dikkat çekti.
 
FHKC açıklamasında, Hedar Golden de dâhil olmak üzere işgalcilerden esir edilen askerlerin 2014 yılında Gazze'ye yönelik haksız baskın ve saldırı esnasında esir alınmış olduklarına dikkat çekerek bu saldırıda binlerce Filistinlinin şehit edildiğini, yaralandığını veya esir alındığını hatırlattı.
 
FHKC, Guterres'in haksız saldırı esnasında esir edilen işgalci askerlerin serbest bırakılmasını istemek yerine siyonist işgal rejiminin zindanlarında oldukça zor şartlarda tutulan ve özgürlük istemelerinden dolayı mağdur edilen binlerce Filistinlinin özgürlüklerine kavuşturulmalarını istemesi gerektiğine dikkat çekti.
 
FHKC, uluslarası kurumun (BM) Filistin halkına ve haklarına yönelik tecavüzü engellemekten aciz kaldığını, emperyalist büyük devletlerin ve siyonist işgalin çıkarlarına hizmet için yasalarını mazlumların boynuna vurduğunu her geçen günden daha fazla ispat ettiğini dile getirdi.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar