FETİH HAREKETİ HAMAS'IN BİRLİK ÇAĞRISINA OLUMLU CEVAP VERDİ

 

Görüntülenme: 2011 Tarih: 28 Haziran 2020 03:14
FETİH HAREKETİ HAMAS'IN BİRLİK ÇAĞRISINA OLUMLU CEVAP VERDİ

Fetih hareketi bugün yaptığı açıklamada Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın İsrail işgal yönetiminin Batı Şeria'nın bazı bölgelerini ilhak planına karşı Filistinlilerin çabalarının birleştirilmesi yönünde yaptığı çağrıyı memnuniyetle karşıladığını dile getirdi. 
 
Fetih hareketinin Merkez Komitesi'nin Özel Sekreteri Cibril Recub yaptığı açıklamada; "Fetih'in elleri her zaman birliğe ve safların sağlamlaştırılmasına açıktır. Birlik, Filistin'in ulusal mücadelesinin en önemli temellerinden birini oluşturmaktadır. Birlik olmadan işgale, Yüzyılın Anlaşması'na ve ilhak planına karşı durulması mümkün değildir" dedi. 
 
Recub açıklamasında, Filistin halkının karşı karşıya olduğu tehlikeli durumun Filistin'deki bütün iç ihtilafları bir kenara koyup ilhak planını ve Yüzyılın Anlaşması oyununu geçersiz hale getirmek amacıyla bir Filistin ulusal cephesi oluşturulmasını zorunlu kıldığını vurguladı. "Önce halkımız, sonra da bugün bizimle dayanışma içinde olan bütün herkes bölünmüşlüğe son verilmesi ve ulusal birliğin yeniden sağlanması için bizden gerekli adımı atmamızı beklemektedir" dedi. 
 
Hamas dün yaptığı açıklamada iç birliğin sağlanması suretiyle Filistin'in ortak tavrının güçlendirilmesi ve işgale karşı direnmek için ulusal mücadele planı oluşturulması çağrısı yapmıştı. 
 
Hamas, işgal yönetiminin planlarına karşı mücadele, direniş ve ulusal birliğin sağlanması amacıyla bir liderler toplantısı gerçekleştirilmesini talep etmişti. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar