FACEBOOK FİLİSTİN ENFORMASYON MERKEZİ'NİN SAYFASINI KAPATTI

 

Görüntülenme: 2249 Tarih: 10 Ekim 2019 22:35
FACEBOOK FİLİSTİN ENFORMASYON MERKEZİ'NİN SAYFASINI KAPATTI

İşgal rejimi yanlısı tavrını sürdüren ve Filistin’le ilgili içeriklere savaş açan Facebook, Filistin Enformasyon Merkezi’nin sayfasını kapattı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi yönetimi, Facebook sitesinin önceden haber vermeden ve herhangi bir uyarıda bulunmadan mavi tik ile doğrulanmış ve yaklaşık 5 milyon kişinin takip ettiği sayfayı sebepsiz yere kapattığını açıkladı.
 
Facebook’tan sayfasını kapatma kararından geri adım atmasını ve Filistin’le ilgili içeriklere açtığı savaşa son vermesini isteyen Filistin Enformasyon Merkezi yönetimi, sayfanın geri açılması için girişimlere başladığını bildirdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi yönetimi, Facebook’un ilan ettiği yayın ilkelerine uymasına rağmen sayfasının kapatılmasının haksızlık olduğunu kaydederek, işgale karşı direnişin uluslararası hukuk tarafından garanti altına alınan meşru bir hak olduğuna dikkat çekti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi, Facebook’taki sayfasının yöneticilerinin hesaplarının kapatılması sebebiyle daha önce de bir süre paylaşımlarına ara vermek zorunda kalmıştı.
 
Filistin halkının haklı davasını savunmak ve Filistin’le ilgili doğru haberler vermek amacıyla Aralık 1997’de kurulan Filistin Enformasyon Merkezi, okuyucularından Facebook’taki asıl sayfası yeniden açılana kadar alternatif sayfasını (Facebook.com/Palinfo) takip etmelerini istedi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar