EL HALİL'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

 

Görüntülenme: 1774 Tarih: 11 Kasım 2019 19:30
EL HALİL'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

El-Halil kentinin kuzeyindeki El-Arrub Kampı yakınlarında bugün öğle saatlerinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında yaşanan çatışmalar sırasında Filistinli bir genç şehit oldu.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 22 yaşındaki Ömer Heysem Bedevi’nin El-Halil’in kuzeyindeki El-Arrub Kampı yakınlarında göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralandıktan sonra şehit olduğunu bildirdi.
 
Bakanlık, gerçek mermiyle göğsünden yaralanan Bedevi’nin El-Halil’deki El-Ehli Hastanesi’ne ağır yaralı olarak getirildiğini ifade etti.
 
Hastane kaynakları, Filistinli gencin göğsüne isabet eden kurşunun sırtından çıktığını, ağır yaralı gencin ambulansla El-Halil’deki El-Ehli Hastanesi’ne kaldırıldığını, hastaneye getirildikten bir saat sonra Bedevi’nin şehit olduğunu açıkladı.
 
Bu arada, El-Halil’in güneybatısındaki Dura kentinden bir gencin kentin güney girişinde yaşanan çatışmalar sırasında gerçek mermiyle yaralandığı kaydedildi.
 
İşgal güçleri, Filistin Yönetimi eski başkanı Yasir Arafat’ın 11 Kasım 2004’teki vefatının 15’inci yıldönümü münasebetiyle El-Halil kentinin kuzey ve güney girişlerinde düzenlenen etkinliklere müdahale etmişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar