EHLA-DER BAŞKANI KADİR AKARAS: HİÇ BİR İSLAM ÜLKESİ İSRAİL İLE ANLAŞMA YAPMAMALIDIR

 

Görüntülenme: 1915 Tarih: 15 Eylul 2019 16:29
EHLA-DER BAŞKANI KADİR AKARAS: HİÇ BİR İSLAM ÜLKESİ İSRAİL İLE ANLAŞMA YAPMAMALIDIR

İslam Birliği Araştırmaları Merkezi'nin tertiplediği ve birbirinden kıymetli katılımcıların olduğu "İslam Dünyasının Geleceği ve Filistin" adlı kongrenin bugünkü konuşmacısı Ehlader Genel Başkanı Sn. Kadir Akaras'tı.

 

İSBAM tarafından Ankara'da gerçekleştirilen kongrede konuşan Akras, Filistin meselesini unutmamız için bir sürü suni gündem oluşturulduğunu, bunun bilinçli yapılan bir plan olduğunu ve hatta bir futbolcunun veya bir artistin haberinin dahi Filistin meselesinin ve diğer kritik siyasi ve dini meselelerin oldukça rahat önüne geçirildiğini söyledi.

 

Ehlibeyt Âlimleri Genel Başkanı Kadir Akaras sözlerine şöyle devam etti:

 

"İsrail’in iki devletli çözüm önerisinde Filistin’e ödenecek parayı bile İslam dünyasından tahsil etmesi acınası bir durumdur. Bizlerin bilinçli olması gerekmektedir. Bakın Merhum İmam Humeyni cezalandırılmadan ve Bursa'ya sürgün edilmeden önce kendisinden üç şey istenmiştir; 1-) İsrail’den bahsetmemesi 2-) İran Şah’ı hakkında yorum yapmaması 3-) İslam Dünyası tehlike altındadır dememesi. Din alimlerinin siyasetten ve gündemden uzak kalması için Batı tarafından dayatılan üç temel bu."

 

Bugün Filistin’de bir direnişten bahsedilebileceğini çünkü Filistin'in artık direnişi güçlü bir şekilde gerçekleştirdiğini ve İsrail'in tarihindeki en güçsüz döneminini yaşadığını söyleyen Akaras, Sünni ve Şia'nın arasında dargınlıklar ve fikir ayrılıklarnının olabileceğini ama her şeye rağmen bizlerin kardeş olduğunu ve iki kardeş arasında tartışmalar olsa bile bu varolan kardeşliğin önüne asla birşeyi geçemeyeceğinden bahsederek konuşmasına şöyle devam etti:

 

"Bu aşamaya gelinmişken hiçbir İslam ülkesi İsrail ile antlaşma yapmamalıdır, yakınlaşmamalıdır. "Eğer Mescid-i Aksa'nın özgürleşmesini istiyorsak Mücahit’lere yardım etmeliyiz. Birey olarak para göndermeliyiz. Çünkü Filistin Davası devletlerin insafına bırakılacak bir dava değildir. Bizler böylesi lüks yerlerde Filistin hakkında konuşmalar yaparken Hizbullah ve Hamas gibi direniş cephesinin fedakar askerleri elleri tetikte, füzeler ardında yaz-kış aylarca ve hatta yıllarca mazlum Filistin halkını korumak için işgal rejimi İsrail'e karşı canlarını orttaya koyarak mücadele ediyor."

 

Dün başlayan "İslam Dünyasının Geleceği ve Filistin" adlı kongre bugün akşam yapılacak kapanış konuşmalarının ardından sona erecek.

 

Ehlader HABER

Yorumlar