EDUARDO AGNELLİ FİLİSTİN DAVASINI DESTEKLEDİĞİ İÇİN Mİ ŞEHİT EDİLDİ? (ÖZEL RÖPORTAJ)

 

Görüntülenme: 3440 Tarih: 21 Aralık 2019 12:21
EDUARDO AGNELLİ FİLİSTİN DAVASINI DESTEKLEDİĞİ İÇİN Mİ ŞEHİT EDİLDİ? (ÖZEL RÖPORTAJ)

Eduardo, Siyonistler tarafından suikaste uğramaktan endişe ediyordu ve Muhammed Hasan Kadiriye, 'Bunlar (Siyonistler) beni İslam dinini seçtiğim için öldürecekler ve bu suikaste hastalık veya kaza süsü verecekler' demişti. Fakat babası sağ olduğu sürece ona dokunmayacaklarına inanıyordu.

Eduardo Angelli'nin en mühim özelliklerinden birisi, dünyadaki mazlum ve mustazaflara özellikle de Filistin'deki mazlumlara ve çocuklara olan desteği idi.

İşte bu yüzden Qodsna Haber Ajansı Eduardo'nun şehadetinin yıldönümü münasebeti ile kendisini çok yakından tanıyan İran İslam Cumhuriyeti'nin o dönemde İtalya Büyükelçiliği'nde görev yapmış emekli diplomatlarından Muhammed Hüseyin Kadiri ile özel bir söyleşi yaptı.

Hüseyin Kadiri, şehit Eduardo'nun şahsiyeti ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Eduardo Agnelli tamamen Siyonizm ve emperyalizmin karşıtı bir şahsiyetti. O her zaman Filistinlileri destekliyordu ve onların gasp edilmiş haklarını almaları gerektiğini söylüyordu. Kendisi Filistin meselesinde o kadar hassastı ki bu konuda bazen muhtelif ülkelerin devlet başkanlarına ve bakanlarına telefon açar veya imkanı varsa onlarla yüz yüze görüşmeye gider, onlardan Filistin konusunda hassas olmalarını ve Filistinlilerin öldürülmesinin önünü almalarını isterdi.

Hüseyin Kadiri, şehit Agnelli ile aralarında geçen bir diyaloğu şu şekilde anlattı: 'Eduardo bir gün benim yanıma geldi. Filistin'le ilgili endişelerini dile getirdi ve şöyle dedi; 'Ben her zaman Filistinlilerin haklarını savunmak ve bu alanda çalışmak istiyorum.' Ben ona dedim ki, 'Sen bu işi yaparak şehadetini öne çekiyorsun. Zamanı gelinceye kadar bu konuda herhangi bir girişimde bulunmaman daha iyidir.' O bana çarpıcı bir cevap verdi ve dedi ki, 'Ben Filistinli mazlumların öldürülmesine seyirci kalamam. Eğer ben bu konuda bir şey yapmazsam yarın kıyamet gününde Allah'ın huzurunda nasıl cevap verebilirim.

Eduardo'nun İslam dünyasının sorunları ile ilgilenen ve insanları İslam'a davet eden gerçek bir Müslüman olduğunu belirten İranlı emekli diplomat Kadiri şunları ifade etti:

''Eduardo, bir İtalyan yapımcının Selman Rüşti'nin kitabını basmak istediğini duyunca onun yanına gitti ve onu bu kötü işten vazgeçirmeye çalıştı. Daha sonra Rüşti hakkında rahmetli İmam Humeyni'nin ölüm fetvası yayınlanınca Eduardo kendisiyle yapılan bir röportajda bu fetvayı savundu.

Şehit Angelli İslam'ın şeffaf ve doğru bir şekilde anlatılması için İtalyan televizyon kanallarından birine İslam dünyası hakkında bir belgesel yapılması teklifini götürdü ve onlara güvenemediği için belgeselin yapımcılığını bizzat kendisi üstlendi. Bu belgesel Eduardo'nun 19. şehadet yıldönümünde ilk kez gösterildi. Fakat şehidin çektiği birçok belgesi henüz gösterilmedi.

Eğer şehit Eduardo yaşıyor olsaydı servetinin tamamını mustazaflara harcar ve dünya mazlumlarının özellikle de Filistinlilerin haklarını savunurdu.

NOT: Şehit Fernando Angelli İtalya'nın en ünlü ve en zengin ailelerinden Angelli ailesinin oğluydu. İran İslam Cumhuriyeti'nin İtalya Büyükelçisi ile tanışmasının ardından Müslüman olan Fernando Angelli 15 Kasım 2000 tarihinde Torino'da 100 metre yüksekliğinde bir köprüden atılıp intihar süsü verilerek şehit edilmişti. Kendisi ile ilgili detaylı bilgileri ve muhteşem hayat hikayesini arama motorlarında ismini yazarak araştırıp okuyabilirsiniz.

kudusgunu.com

Yorumlar