DÜNYA MÜSLÜMANLARI YÜZYILIN ANLAŞMASI KARŞISINDA TEK SES

 

Görüntülenme: 1941 Tarih: 10 Şubat 2020 16:26
DÜNYA MÜSLÜMANLARI YÜZYILIN ANLAŞMASI KARŞISINDA TEK SES

İhanet projesine karşı Asya ve Afrika'da bulunan İslam ülkelerinin halkları, büyük şeytan Amerika ve işgalci israili tel'in etmek amacıyla meydanlara indi.
İşgalci ABD Başkanı Trump ve siyonist çete Başbakanı Netenyahu'nun ortak yayınladıkları yüzyılın anlaşmasına karşı Asya'dan Afrika'ya birçok İslam ülkesi meydanlara inerek şer projesinin geçersiz olduğunu haykırdı.
 
Malezya, Sudan ve Fas'ta halk meydanlara inerek sert bir dile siyonist işgalcilerin ihanet projesini telin etti.
 
Malezya İslam Partisi tarafından başkent Kuala Lumpur'da düzenlenen yürüyüş ve mitinge yüzbinler katıldı.
 
Malezya İslam Partisi'nin düzenlediği mitinge katılan Yurtdışındaki Filistin Âlimler Birliği Malezya Sorumlusu Ahid Ebu Ata İlke Haber Ajansına (İLKHA) etkinlik hakkında bilgi verdi.
 
Etkinliğe yüzbinlerin katıldığını ifade eden Ebu Ata, "Bu yürüyüşe çağrıyı Malezya'nın büyük İslami Partileri olan Malezya İslam Partisi yaptı. Yürüyüşler Kuala Lumpur'da düzenlendi. ABD Başkanı'nın ilan ettiği yüzyılın anlaşmasına karşı durmak için yüzbinlerce Malezyalı meydanlara indi. Bu yürüyüşlere ülkede en büyük muhalefet kanadını temsil eden ve ülkeyi yaklaşık 40 yıl boyunca yöneten Malezya Emno Partisi de iştirak etti." dedi.
 
Ebu Ata, "Yürüyüş esnasında Amerikan ve siyonist işgal çetesinin bayrakları yakıldı. Halk Trump ve Netenyahu'ya öfkelerini dile getirmek için posterlerini ateşe verdi. Gösterilere ayrıca Malezya İslami Partisi ve Emno Partisi'nin milletvekilleri de iştirak etti." ifadelerini kullandı.
 
Sudan'da da halk yüzyılın anlaşmasını telin etmek meydanlardaydı.
 
Ellerindeki pankart ve Filistin bayraklarıyla yürüyüş düzenleyen Sudanlılar, işgalci siyonistlerin yüzyılın ihanetini protesto etti.
 
Fas'ın başkenti Ribat'ta halk, Filistin'deki kardeşlerinin sesine ses olmak için şehrin ana caddelerinde sloganlar eşliğinde yürüyüş düzenledi.
 
Yürüyüşlere iştirak eden Üniversite öğrencisi Nebil Muhammed Akka, İLKHA'ya bilgi verdi.
 
Akka, " Halk sabah saatlerinden itibaren meydanlara inmeye başladı. Çevre illerden Başkent Ribat'a akın eden Faslılar, yüksek sesle yüzyılın ihanetini kabul etmediklerini haykırdılar. Yoğun basın katılımın olduğu yürüyüşe ülkenin değişik siyasi parti temsilcileri ve kanaat önderleri de iştirak etti." diye konuştu.
 
Ürdün'ün değişik illerinde halk, sokaklarda uzun mesafeli yürüyüşler düzenleyerek yüzyılın anlaşmasını kabul etmediklerini ve onlar için bir hiç olduğunu ilan etti. (Zeyd Varol-İLKHA)

Yorumlar