DİRENİŞ CEPHESİNİN EN MAZLUM HALKASI YEMEN ENSARULLAH HAREKETİNDEN HAMAS İÇİN BÜYÜK FEDAKARLIK

 

Görüntülenme: 1815 Tarih: 27 Mart 2020 07:33
DİRENİŞ CEPHESİNİN EN MAZLUM HALKASI YEMEN ENSARULLAH HAREKETİNDEN  HAMAS İÇİN BÜYÜK FEDAKARLIK

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik el Husi Yemen savaşının yıldönümünde yaptığı açıklamada, Suud rejimine önemli bir teklifte bulundu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin resmi internet sitesi, Filistin el Yevm’de yer alan habere göre: Seyyid Abdulmelik el Husi, Suudi Arabistan yönetiminin tutukladığı Hamas hareketine mensup Filistinliler karşılığında, ellerinde esir olarak bulunan Suudi pilot ile dört Suudi subayı serbest bırakmaya hazır olduğunu belirterek “Suudi Arabistan’da tutuklanan Hamaslı Filistinlilerin özgürlüğü karşılığında Suudi pilotu ve dört Suudi subayı serbest bırakmaya hazırız” dedi.

Seyyid Abdulmelik el Husi, Yemen halkı ve Ensarullah hareketine dünya çapında verilen desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunarken “özellikle İran, Suriye, Lübnan, Irak ve Hizbullah’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. Yemen Ensarullah hareketinin mazlum Filistin halkıyla her zaman dayanışma içinde olduklarını belirterek, bazı Arap ülkelerinin siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirme ve açıktan ilişkiye geçme girişimlerini de kınadı.

Suud rejimi Mart ayı içinde siyonist işgal karşısında Filistin direnişini destekleyen 68 Filistinli ve Ürdünlü Müslümanı tutuklamıştı.

ekrangazetesi

Yorumlar