USAME HAMDAN HALİL EL HAYYE'NİN SEÇİLMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

img
USAME HAMDAN HALİL EL HAYYE'NİN SEÇİLMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Usame Hamdan, El Meyadin'e konuştu: Halil El-Hayye'nin seçilmesi, Hamas'ın direnişi sürdüreceğinin mesajıdır.

Hamas yöneticilerinden Usame Hamdan, El Meyadin'e verdiği röportajda, Halil el-Hayye'nin hareketin yeni lideri olarak seçilmesinin Hamas'ın dinamizmini ve direniş seçeneğine bağlılığını yansıttığını belirterek, hareketin işgale karşı mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Hamdan, Hamas'ın Halil el-Hayye'yi yeni lideri olarak seçmeyi başarmasının, hareketin canlılığının ve direniş projesinin bir göstergesi olduğunu, ayrıca Filistin halkına ve müttefiklerine karşı sorumluluklarını yerine getirme konusundaki kararlılığını ortaya koyduğunu söyledi.

Hamdan, Halil El-Hayye'nin hareket içinde tam bir mutabakatla seçilmesinin, lider kim olursa olsun Hamas'ın direniş çizgisini sürdüreceği mesajını verdiğini ifade etti.

El-Hayye'nin geniş bir tecrübeye sahip olduğunu belirten Hamdan, onun hareketin tüm kademelerine hâkim olduğunu ve müzakere sürecinin merkezinde yer aldığını, bunun da Gazze Şeridi'ne yönelik imha savaşının sona erdirilmesine yönelik çabalara katkı sağlayacağını dile getirdi.

Direnişin "hakların elde edilmesi için en kısa yol değil, tek yol" olduğunu vurgulayan Hamdan, El-Hayye'nin 20 yılı aşkın süredir tehdit ve suikast girişimlerine rağmen ayakta kaldığını, hareketin ise çok sayıda liderinin hedef alınmasının ardından direniş sürecini sürdürmek ve iç ile saha yapılanmasını yeniden düzenlemek için çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Hamdan, Hamas'ın birlik ve bütünlüğünün, hareket liderinin dayandığı en önemli güç unsurlarından biri olduğunu belirterek, Filistin halkına yönelik imha savaşının sürdüğü bir dönemde liderliğin rolünün daha da belirleyici hâle geldiğini ifade etti.

Filistin meselesine de değinen Hamdan, Hamas'ın direnişi destekleyen ortak bir ulusal tutum oluşturmayı başardığını, Filistin yönetiminin ise bu sürecin gerisinde kaldığını söyledi. Bununla birlikte Hamas'ın, iç bölünmenin aşılması ve Filistin davasını tasfiye etmeye yönelik olarak nitelediği İsrail uzlaşısına karşı Filistin cephesinin birleştirilmesi için elini uzatmaya devam ettiğini kaydetti.

Hamdan ayrıca, ABD ve İsrail'in bölgeyi hedef alarak İsrail'i bölgenin merkezî gücü hâline getirmeye çalıştığını öne sürerek, Hamas'ın davasına destek toplamayı sürdürdüğünü ve başta İran, Yemen ve Lübnan'daki direniş olmak üzere, "gerekirse savaşacak düzeyde" hareketin yanında duran taraflar bulunduğunu söyledi.

Hamas, kısa süre önce Halil el-Hayye'nin, şehit lider Yahya Sinvar'ın yerine hareketin Siyasi Büro Başkanı olarak seçildiğini resmen açıklamıştı.

www.kudusgunu.com 



Makaleler

Döviz Kurları

Güncel

Hava Durumu

Link kopyalandı!