MALATYA HALKI: KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜ KAPATILSIN

İsrail, İran’ın harekatından Kürecik’ten aldığı istihbaratla korundu.Malatyalılar Kürecik Radarı’nın Türkiye için tehdit olduğu görüşünde. Bölgedeki muhtarlar ve kitle örgütlerinin temsilcileri hükümete üssün kullandırılmaması çağrısında bulundu: ‘Zalimlere hizmet edenler iktidarda kalamazlar’ 

Görüntülenme: 898 Tarih: 21 Nisan 2024 00:00
MALATYA HALKI: KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜ KAPATILSIN

Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik köyünde NATO tarafından balistik füze saldırılarına karşı uyarı radarı olarak kurulan Kürecik Radar Üssü, İran İsrail gerginliğinde yeniden gündeme geldi. İran’ın füze harekâtı sırasında üssün İsrail’e yardım edip etmediği tartışılıyor.

Malatyalı vatandaşlar ise tedirgin. Bölgedeki muhtarlar ve kitle örgütü temsilcileri üssün Türkiye’yi korumak değil, komşularımız, bölgemiz ve Türkiye için tehdit olduğunu belirttiler, ‘Üssü kaldırın, yabancı askerleri de sınır dışı edin’ çağrısı yaptılar. Malatya Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan, bölge insanlarının tedirgin olduğu bilgisini verdi, “Bana ne faydası var bize ne faydası var bu üssün!” diye sordu. Söz Malatyalılarda…

‘TOPRAKLARIMIZDAN İSRAİL’E DESTEK GİTMESİN’

Aliseydi Yücekaya/ Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı:

Malatya halkı o üssü istemiyor. İnsanlar tedirgin. İktidarın ‘bunları kapatın’ demesi lazım. O civardaki halk, bu üssü istemiyor. Ben de istemiyorum. Filistin’de binlerce insan ölüyor. BM, AB hayatta mı? Kimse sesini çıkarmıyor. Bizim de sözümüz iktidara geçmiyor.

Birol Çirkin/ Akçadağ, Ören Eski Muhtarı:

Bu üssü burada istemiyoruz. Neden isteyelim ki? Türkiye’yle bu üssün ne alakası var, bize ne faydası var. Yabancılar bizim toprakları işgal etmiş, kendi vatandaşımız oraya yaklaşamıyor. Kapatılsın bu üs. İsrail vahşet yapıyor, çoluk çocuk öldürülüyor. Bizim topraklarımızdan da onlara destek gidiyor.

‘NATO DA AMERİKA DA DOSTUMUZ DEĞİL’

Faik Özbay/ Yeşilyurt, Bostanbaşı Muhtarı:

Devlet olarak NATO üyesiyiz ama devletimizin başı sıkıştığında biz NATO’yu yanımızda görmedik. Radar sisteminin komşu ülkelerime hasmane tutumları var. Amerika bizimle müttefik olduğu halde kalkıp PKK’ya silah yardımı yapıyor. Buradaki radar sisteminin de İsrail’e hizmet ettiği söyleniyor. İran bizim komşumuz. Her gün yüzlerce çocuk öldürülüyor Filistin’de. Batılı ülkeler sesini çıkarmıyor. Ama 7 kişi öldü diye dünya ayağa kalktı. Burada kurulu olan radar üssünün kapatılmasından yanayız. “Bizi Rusya’dan, İran’dan gelecek tehdide karşı koruyor,” diyorlar. Hayır, bu tamamen İsrail’i korumak için yapılmış bir sistem. Türkiye’yi korumak gibi bir şeyi yok. Amerika’nın 40’a yakın üssü var. Amerika bizim dostumuz değil, emperyalist bunlar. Herkes görüyor. Tırlarla silahlar iniyor, ülkeme şehit haberleri geliyor. Bize dost olanlar düşmana silah vermesinler.

‘KOMŞULARIMIZLA DOSTLUĞU BİTİRİYOR’

Mahmut Altan/ Akçadağ, İkinciler Mahallesi Muhtarı:

Bizler bölgenin insanları olarak başından beri Kürecik Üssü’nün açılmasına karşı olduk. Ben bu üssün kapatılmasını düşünenlerdenim. Bizim bildiğimiz Kürecik Üssü İsrail’in ihtiyaçlarını karşılayan bir konumda. Buradan İsrail’e istihbarat aktarıldığını biliyoruz, komşularımızla olan dostluğu bitiriyor. İran, Suriye ve Filistin halkına zulüm ve katliam var. Bizim bağımsızlığımız da tehlikede. Devleti yönetenler bu konuda adım atar ve bu üs kapatılırsa halktan büyük destek görürler.

‘SAĞCISI DA SOLCUSU DA İSTEMİYOR’

İdris Yaşar/ Akçadağ, Yalın Budak Mahallesi Muhtarı:

Bizler karar veren organlarda ve yerlerde değiliz ama bu ülkeyi yönetenler bir hayır yapacaklarsa öncelikle bizim topraklarda bu tür devletlere hizmet veren bir üssün açık olmasını düşünmelidirler. Geçmişte Kürecik ve İncirlik Üssü’ne solcular karşıydı, şimdi sağcısı, solcusu, Alevisi, Sünnisi karşı. Bizler televizyonlarımızın başına geçtiğimizde İsrail’in, Filistin halkına karşı yaptığı zulmü an be an izliyoruz. Filistin halkının yurdunu işgal edeceksin, zulüm uygulayacaksın, kadınların, çocukların kanadını, kolunu kıracaksın… Bu insanlık dramına son verilmelidir. Filistin halkının yanında ve İsrail’in yaptıklarına karşı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanımız da söylediklerinin gereğini yapmalı.

‘ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN KAPATILSIN’

Süleyman Elidemir/ Akçadağ, Taşolar Mahallesi Muhtarı:

Ülkemizin geleceği, komşularımızın geleceği ve ilişkilerimizin daha iyi olması için Kürecik Üssü’nün kapatılmasını isterim. Buranın çıkarlarımız açısından varlığı hükümet tarafından açıklanmalıdır. Neden İsrail’e hizmet eden bir üssün varlığını sürdürmeye çalışılıyor, onu da anlamış değiliz. Zaman, zaman her kesimden insanlar, siyasi partiler geldiler ve üssün yakınlarında eylem yaptılar. Jandarma insanları üsse yaklaştırmadı. Dileğimiz yöneticiler halkın sesine kulak verir de bu üs kapatılır.

NET TAVIR ALMADIKLARI İÇİN OY KAYBETTİLER

Sinan Akman/ Akçadağ, Aksüt Mahallesi Muhtarı:

31 Mart seçimleri daha ayını doldurmadı. Seçimi kaybeden bir Cumhurbaşkanı biraz düşünmelidir. Seçimi sadece boş tencere yüzünden kaybetmedi. Ülkenin bağımsızlığını ilgilendiren konularda net tavır almadıkları için seçimde yenildiler. Bizler köylüyüz ve köyümüzün geleceğini düşünürüz. Hükümet de bizim ülkemizin geleceği için başımıza bela olacak bu tür üslere izin vermemeli. Komşularımızı vuran Amerikan ve İsrail gibi devletlere hizmet vermek ne demek? Zalim devletlere hizmet verenler iktidarda kalamazlar, bunu bizden çok yönetenler bilmelidir.

‘REFERANDUM İSTİYORUZ’

Ali Kurnaz/ Akçadağ, Yukarı Ünlekçi Mahallesi Muhtarı:

Üslere izin vermek Amerikan uşaklığıdır. Bizim çobanlarımız bile bu üssü bilmektedir. Bu ülkeyi yönetenler mi bilmiyor? Bu üssün bizim insanlarımıza getirisi yok. Tayyip Erdoğan her konuda referandum ve yasa yapmayı bilmektedir, neden bu yabancı devletlere hizmet veren İncirlik ve Kürecik Üssü için referandum yapmıyor ki? Bizim bölgemizin yüzde 90’ı bu üsse karşı. Bu üs kurulduğundan beri mücadele veren devrimci insanlarımız var. Bu anlamda da kapatılmasını istiyoruz.

MALATYA’YA KARA LEKE

Vahdettin Altınova / Anadolu Gençlik Derneği Başkanı:

Bu üssün Türkiye’ye faydası yok. Bu konuda eylemler de yaptık. Tamamen İsrail’i korumak amacıyla kurulduğunu biliyoruz. Somut bir şekilde bugün bunu gördük. Burada Kürecik’in kapatılmasıyla ilgili mücadelede veriyoruz. Türkiye değil İsrail’i korumak amaçlı kurulduğunu herkes biliyor. Bir an önce kapatılmasını istiyoruz. Yetkilileri harekete geçirmek için çağrı yapıyoruz. Bu üs Malatya’ya kara leke olarak duruyor burada.

AYDINLIK GAZETESİ/SİBEL KOÇ-HÜSEYİN GÜLER 

Yorumlar