İMAM HAMENEİ İSMAİL HENİYYE BAŞKANLIĞINDAKİ HAMAS HEYETİNİ KABUL ETTİ

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, Tahran’a giden Hamas Siyasi Büro Başkanı Sayın İsmail Haniye ve beraberindeki heyeti kabul etti. 

Görüntülenme: 408 Tarih: 26 Mart 2024 14:36
İMAM HAMENEİ İSMAİL HENİYYE BAŞKANLIĞINDAKİ HAMAS HEYETİNİ KABUL ETTİ

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, Hamas Siyasi Büro Başkanı Sayın İsmail Haniye ve beraberindeki heyetle yaptığı görüşmede, Filistin direniş güçlerinin ve Gazze halkının benzersiz duruşunu takdir ederek: “Bütün Batı'nın desteğini arkasına alan Siyonist rejimin suç ve vahşeti karşısında Gazze halkının gösterdiği tarihi sabır, gerçekten İslam'ı şereflendirmiş, düşmanın istememesine rağmen Filistin meselesini dünyanın ilk gündemine getirmiş devasa bir olgudur.” dedi.

İslam İnkılabı Rehberi, Gazze halkının katledilmesinin ve bu bölgedeki soykırımın her vicdanlı insanı etkilediğini vurgulayarak, şöyle devam etti: İran İslam Cumhuriyeti, Filistin davasına, mazlum ve direnişçi Gazze halkına destek vermekten asla çekinmeyecektir.

İmam Hamanei, uluslararası kamuoyunun yanı sıra başta Arap dünyası olmak üzere İslam dünyası kamuoyunun Gazze halkına destek vermesi hususunu önemli olarak değerlendirerek şunları söyledi: Filistin direnişinin propaganda ve medya tedbirleri şimdiye kadar çok etkili oldu, bu konuda Siyonist düşmandan öndesiniz ve bundan sonra daha çok çalışmalısınız.

İslam İnkılabı Rehberi, ayrıca Siyonist rejim tarafından şehit edilen Hamas Liderleri Şehit Aruri’yi anarak, bu büyük şehit önemli bir şahsiyetti ve çabalarının karşılığı olarak Allah onun sonunu şehadetle ödüllendirdi dedi.

Bu toplantıda Hamas Siyasi Ofisi Başkanı Sayın İsmail Haniye, İran İslam Cumhuriyeti halkının ve hükümetinin Filistin meselesine ve özellikle Gazze halkına verdiği destek için teşekkür ve takdir ederken, Gazze’de savaş alanındaki ve siyasi alandaki en son gelişmeler hakkında bir rapor sunarak: Gazze halkının ve direniş güçlerinin bu altı aydaki örnek sabrı ve azmi inançlarından kaynaklanmaktadır. Bu sayede Siyonist düşman Gazze savaşındaki stratejik hedeflerinden hiçbirini elde edemedi.

Hamas Siyasi Ofisi Başkanı, "Aksa Tufanı" operasyonunun Siyonist rejimin yenilmezliği efsanesini yerle bir ettiğini, altı ay sonunda Siyonist düşmanın ağır kayıplar verdiğini ve bu rejimin binlerce askerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını vurguladı. Gazze savaşı bir dünya savaşıdır ve Amerika hükümeti, savaşı yönetmekle görevli olduğundan Siyonist suçun ana suç ortağıdır dedi.

Haniye, İslam İnkılabı Rehberine hitaben: Sizi temin ederim ki, Gazze'de yaşanan tüm vahşet, suç ve soykırıma rağmen Gazze halkı ve direniş güçleri güçlü bir şekilde ayakta durmaktadır ve direnerek Siyonist düşmanın hedeflerine ulaşmasına izin vermeyecektir dedi.

rasthaber

Yorumlar