COLİN POWELL’IN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ LAWRENCE WİLKERSON MİKE POMPEO’NUN İRAN PLANINI DEŞİFRE ETTİ

 

Görüntülenme: 2655 Tarih: 05 Nisan 2020 03:46
COLİN POWELL’IN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ LAWRENCE WİLKERSON MİKE POMPEO’NUN İRAN PLANINI DEŞİFRE ETTİ

ABD’nin Irak saldırısı sırasında dışişleri bakanı Colin Powell’in özel kalem müdürlüğünü yapan emekli albay Lawrence Wilkerson, Mike Pompeo’nun İran planını deşifre etti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun İran’daki nizamı bir an önce yıkmak istediğini belirten Wilkerson şunları söyledi:

‘Ben açıkça söylemeliyim ki Mike Pompeo’nun bugün takip ettiği siyaset, İran’ı ne işgal etmek ne de bu ülkeye bir kara operasyonu düzenlemek, o sadece, İran’a gece-gündüz ağır bir şekilde hava bombardımanı düzenlemek istiyor. Bu yolla İran’a ders vermeyi ve baskıyı en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Böylece Tahran’daki nizamı yıkacağına inanıyor.

İran bu durumdan elindeki balistik füzeleri ve kendisine bağlı milis gruplar sayesinde kurtulabilir. Biz izlediğimiz siyasetle Irak’ta ve tüm bölgede sorunları derinleştiriyoruz. Trump şu anda sadece korona ile mücadele etmek istiyor. Fakat onun çevresindeki şahıslar savaş istiyor.

Savaş isteyen bu kilit isimlerden biri, dışişleri bakanı Mike Pompeo’dur. Ben Trump’ın emri altındaki şahıslardan korkuyorum. Çünkü onlar istedikleri her şeyi yapıyorlar. Koronavirüsünün ABD’nin İran’a saldırısına çok fazla engel oluşturmayacağını düşünüyorum.’

kudusgunu.com

Yorumlar