CEZAYİR'DEN SİYONİST İSRAİL'İN BATI ŞERİA'YI İŞGAL PLANINA TEPKİ

 

Görüntülenme: 2337 Tarih: 13 Haziran 2020 15:52
CEZAYİR'DEN SİYONİST İSRAİL'İN BATI ŞERİA'YI İŞGAL PLANINA TEPKİ

Cezayir, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerini “ilhak” etme girişiminin düşmanca bir tavır olduğunu belirtti.
 
Cezayir Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Reşid Biladhan, İsrail’in planı hakkında yaptığı açıklamada, söz konusu ilhakın sadece Filistin halkına değil bütün İslam ülkelerine karşı bir saldırı olduğunu vurguladı.
 
Cezayir’in en zor zamanlarda bile Filistin halkının yanında durduğunu hatırlatan Biladhan, uluslararası topluluklara seslenerek, İsrail’in yerel, ulusal ve evrensel tüm kanunları ihlal ederek Filistin topraklarını ilhak etmesinin önlenmesini ve bu yönde atılan adımların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.
 
Biladhan, Filistin halkının elinden alınan topraklarının ve bütün haklarının bir an önce iade edilmesi gerektiğini belirterek, İsrail’in akıl almaz uygulamalarının, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın yanı sıra işgal ettiği bölgelerde yürüttüğü Yahudileştirme girişimlerinin ve kesintisiz devam eden zulmünün son bulması için detaylı bir acil önlem ve eylem planı hazırlamaya, tüm uluslararası mekanizmaları ve yerel yönetimleri bu plan çerçevesinde harekete geçirmeye çağırdı.
 
Siyonist İsrailli yetkililere işgal altındaki Filistin topraklarını ilhak planından vazgeçmeleri çağrısında bulunan Cezayirli yetkili, İsrail’in tek taraflı bir şekilde zorbalık yoluyla işgal ettiği toprakları ve yasadışı Yahudi yerleşim merkezlerini ilhak etmesinin uluslararası hukukun ve insani değerlerin apaçık ihlali olduğunu vurguladı.
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail Başbakanı Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyor.
 
Netanyahu da İsrail'de 2 Mart'ta yapılan erken seçim öncesi Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim merkezleri ile Ürdün Vadisi'ni "ilhak" vaadinde bulunmuştu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar