CEVAD ZARİF: İRAN TÜM BASKI VE YAPTIRIMLARA RAĞMEN FİLİSTİN HALKINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEK

 

Görüntülenme: 1805 Tarih: 11 Şubat 2020 04:38
CEVAD ZARİF: İRAN TÜM BASKI VE YAPTIRIMLARA RAĞMEN FİLİSTİN HALKINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEK

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD tarafından dayatılan sözde 'Yüzyılın Anlaşması' planının asla gerçekleşmeyeceğini zira Filistin halkının bu şom plana karşı direneceğini söyledi.

İran dışişleri bakanı Zarif, twitterden yaptığı paylaşımda İran halkı ve devletinin her zaman mazlum Filistin halkının destekçisi olduğunu ve  baskılara, yaptırımları rağmen bundan sonra da aynı şekilde desteğini sürdüreceğini bildirdi. 

İran dışişleri bakanı, İran İslam Cumhuriyetinin Filistin topraklarının işgalini meşrulaştıran ve Kudüs'ün gasbına neden olacak sözde 'Yüzyılın Anlaşması' planını reddediklerini belirtirken bu planın asla hayata geçmeyeceğini zira Filistin halkı ve İslam dünyasının böyle şom bir planı kabul etmeyeceği ve direneceğini bildirdi.

Zarif, Kudüs'ün Filistin'in başkenti  olarak kalmaya devam edeceğini ve bu toprakların özgürlüğüne kavuşmasının da yakın olduğunu bildirdi.

Bu arada ABD ve siyonist ortaklı plana karşı dünyanın tepkileri devam ederken dün Türkiye cumhurbaşkanı Erdoğan da, ''Dünyanın gündemine sözde 'Yüzyılın Planı' adıyla giren ve Kudüs'ü ırkçı İsrail'in başkenti ilan eden plan, bölgede barış ve huzuru tehdit eden bir hayalden başka bir şey değildir. Bu hayalin gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz. Filistin topraklarını ilhak anlamına gelen, Filistin'i tümüyle yok eden ve Kudüs'ü tamamen gasp eden bu planı tanımıyoruz. Görünürde iki devletli çözümü kabul eden, ancak İsrail işgalini Amerikan yönetimi himayesinde meşrulaştırma anlamına gelen bu girişimi asla kabul etmiyoruz. Filistin yıllardır işgal, yıkım ve acıya maruz kalırken, İsrail haksız ve hukuksuz bir şekilde bugünkü sınırlarına ulaşmıştır. Bir kez daha vurgulamak istiyorum ki; Kudüs kırmızı çizgimizdir" dedi.

parstoday

Yorumlar