CEVAD ZARİF: ABD CAHİLLİĞİ İLE BATI ASYA'YI SAVAŞIN EŞİĞİNE KADAR SÜRÜKLEDİ

 

Görüntülenme: 1672 Tarih: 15 Şubat 2020 16:16
CEVAD ZARİF: ABD CAHİLLİĞİ İLE BATI ASYA'YI SAVAŞIN EŞİĞİNE KADAR SÜRÜKLEDİ

Dışişleri Bakanı Zarif Cumartesi günü Almanya’da düzenlenen Münih güvenlik konferansının kulisinde Amerika’nın NBC kanalına verdiği demeçte, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Ocak ayında ve şehit General Süleymani suikastının yarattığı krizin doruk noktasında İran’a uygunsuz bir mektup yazdığını, mektup bir takım tehditler içerdiğini, Tahran da bu mektuba sert bir cevap verdiğini belirtti.

İran ile krizi başlattığı için Amerika’yı tenkit eden Zarif, bu krizin son bulması ABD Başkanı Trump’ın geri adım atmasına bağlı olduğunu, aksi takdirde Amerika yaptıklarının sonuçlarından sorumlu olacağını vurguladı.

Amerika yönetiminin Tahran Irak ve Lübnan’da direniş gruplarını kontrol yönündeki iddiasını reddeden Dışişleri Bakanı Zarif, General Süleymani şehadetinden önce Irak’ta gerginliği hafifletmeye çalıştığını kaydetti.

Dışişleri Bakanı Zarif Cuma günü de Münih konferansının kulisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupalı taraflar Bercam nükleer anlaşmasında yükümlülüklerini yerine getirdikleri takdirde İran da hemen yükümlülüklerini askıya alma sürecinden vazgeçeceğini belirtti.

Münih güvenlik konferansına katılmak üzere Almanya’ya giden Dışişleri Bakanı Zarif konferansın kulisinde Hırvatistan, Umman, Çin, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti, Vatikan, Kanada Dışişleri Bakanları, The Elders örgütü üyeleri ve Kanada Başbakanı ile görüştü.

parstoday

Yorumlar