BM RAPORTÖRÜNDEN GENERAL SÜLEYMANİ'YE YÖNELİK SUİKASTE TEPKİ

 

Görüntülenme: 1565 Tarih: 19 Şubat 2020 11:54
BM RAPORTÖRÜNDEN GENERAL SÜLEYMANİ'YE YÖNELİK SUİKASTE TEPKİ

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin uluslararası kanunların ihlali olduğunu söyledi.

Agnes Callamard, ABD'nin bu cinayetinin büyük bir hata olduğunu belirterek, 'bunun bir faciaya dönüşeceği' uyarısında bulundu.

Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov da son zamanlarda yaptığı açıklamada,  general Süleymani'nin öldürülmesinin uluslararası kanunların çok açık bir şekilde çiğnenmesi olduğunu söylemişti.

General Süleymani 3 ocak tarihinde Irak devletinin daveti üzerine gittiği Irak'ta başkent Bağdat havalimanı yakınında ABD terör güçlerinin hava saldırısında  şehit edilmişti.

Bu arada  İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi de, General Süleymani’nın Amerika tarafından teröre kurban edilmesinden sonra dünyanın daha az huzurlu olacağını zira General Süleymani’nin varlığının terörist gruplar için bir engel  olduğunu ve bunun da uluslararası güvenlik için önemli olduğunu söyledi.

 

İran’ın Amerika’ya cevabının gerekli bir adım olduğunu belirten Musevi, ‘’Bu Amerika’ya indirilen bir tokattı, yıllardan beri kimse buna cesaret edememesi, fakat İran kesin bir şekilde balistik füzelerle cevap verdi ve Amerika’nın Batı Asya’daki en önemli üslerinden birini hedef aldı.‘’ dedi. 

parstoday

Yorumlar