BM GENEL SEKRETERİ LÜBNAN HÜKÜMETİNDEN HİZBULLAH'I SİLAHSIZLANDIRMASINI İSTEDİ

 

Görüntülenme: 2715 Tarih: 28 Kasım 2019 18:25
BM GENEL SEKRETERİ LÜBNAN HÜKÜMETİNDEN HİZBULLAH'I SİLAHSIZLANDIRMASINI İSTEDİ

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Lübnan hükümetine, Hizbullah'ı silahsızlandırma çağrısı yaptığı bildirildi.

 Israel Hayom gazetesinde yer alan bir habere göre, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan hükümetine, Hizbullah'ı silahsızlandırma çağrısı yaptı. 

Guterres'in, İsrail'in, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü'nün, Hizbullah'ın denetimindeki bölgelerde görevini yapamadığı iddiaları üzerine bu çağrıyı yaptığı belirtildi.

Guterres tarafından imzalanan bir raporda, Hizbullah'ın Eylül ayında İsrail ordusuna düzenlediği operasyonlardan endişe duyulduğu ifade edildi. 

Saldırıların İsrail açısından tehdit oluşturduğu belirtilen raporda, Hizbullah ile diğer grupların 1701 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararını ihlal ettiği öne sürüldü. Lübnan hükümetinden Hizbullah ve diğer grupları silahsızlandırmak için gerekli adımları atması istendi.

 

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail rejiminin Suriye ve Irak’ı hedef alan saldırıları ve Lübnan’daki suikast girişimlerine dair şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapmadı.

YDH

Yorumlar