BİNLERCE MÜSLÜMAN BUGÜN HZ. İBRAHİM CAMİİNDEN VAZGEÇMEYECEKLERİNİ GÖSTERDİ

 

Görüntülenme: 2087 Tarih: 29 Kasım 2019 09:32
BİNLERCE MÜSLÜMAN BUGÜN HZ. İBRAHİM CAMİİNDEN VAZGEÇMEYECEKLERİNİ GÖSTERDİ

Binlerce Filistinli bugün sabah namazını Batı Yaka’nın El-Halil kentindeki Hz. İbrahim Camii’nde eda etti.
 
Cemaatle sabah namazının işgal güçlerinin Hz. İbrahim Camii’ni uzun süre kapatmasına ve namaz kılınmasını engellemesine karşı başlatılan “Büyük Fecir” kampanyası kapsamında gerçekleştirildiği ifade edildi.
 
Kampanyanın Batı Yaka’nın her bölgesinden Hz. İbrahim Camii’ne sabah ve Cuma namazlarına cemaat toplamak amacıyla başlatıldığı, bu şekilde işgalcilere caminin sadece Müslümanlara ait olduğu mesajının verileceği kaydedildi.
 
Kampanyanın ayrıca Hz. İbrahim Camii’nde Müslümanların işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından herhangi bir baskıya ve ihlale maruz kalmadan her vakit namaz kılma hakkına sahip olduğuna dikkat çekmeyi hedeflediği belirtildi.
 
İşgal güçleri geçen hafta Cumartesi günü Hz. İbrahim Camii’ni Müslümanlara kapatmış ve camide ezan okunmasına engel olmuş, Yahudi bayram günü bahanesiyle binlerce Yahudi yerleşimci camiye baskın düzenlemişti.
 
Baskına katılan Yahudi yerleşimciler Hz. İbrahim Camii çevresinde Filistinlilere ve evlerine saldırmış, işgal güçleri bölgedeki dükkânları zorla kapattırmıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar