BEŞAR ESAD: NE ZAMAN ÜSTÜNLÜĞÜ ELDE ETSEK İSRAİL SALDIRDI

 

Görüntülenme: 2257 Tarih: 11 Kasım 2019 18:45
BEŞAR ESAD: NE ZAMAN ÜSTÜNLÜĞÜ ELDE ETSEK İSRAİL SALDIRDI

RT'den Afshin Rattansi'ye konuşan Esad, batı toplumuyla ilgili olarak "Suriye'de, Yemen'de, Ortadoğu'da kendi yetkililerinin çok sayıda yalan söylediklrini biliyordu. Ortada bir yalan olduğunu biliyorlar, ancak doğrunun ne olduğunu bilmiyorlardı. Bu yüzden, o doğrulardan bahsetmenin vaktinin geldiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

'Eylemcilere çalışmadan yaşayabilecekleri kadar para verdiler'

Suriye'de 2011 yılında başlayan savaşın nedenlerine ilişkin konuşan Suriye devlet başkanı, çoğunlukla iç meselelerden oluşan konuların batı tarafından kışkırtıldığını söyledi ve hükümet karşıtı eylemlerin ilk olarak Katar parasıyla desteklendiğini açıkladı:

"Problem, Katar'dan Suriye'ye gönderilen paralarla başladı. Çok basitti. Olayların başlangıcında haftalık 50 dolar ödediler, daha sonra bu para haftalık 100 dolara çıktı ve eylemciler çalışmadan yaşayabilecekleri bir seviyeye ulaştılar. Böylelikle eylemlere katılım daha da kolaylaştı."

Hükümet karşıtı gösteriler batı medyası tarafından 'barışçıl eylemler' olarak tanımlansa da, gösterileri batı destekli Arap Baharı'nın bir uzantısı olarak gören Esad, eylemlerde tansiyonun en başından itibaren yükseltildiğini ve bir yıl içerisinde eylemlerin bir iç savaşa dönüştüğünü vurguladı.

'Ne zaman üstünlüğü elde etsek İsrail saldırdı'

Öte yandan Esad, İsrail'in de bölgedeki rolünü değerlendirdi ve İsrail'in doğrudan teröristleri desteklediğini söyledi ve "Suriye Ordusu El Nusra teröristlerine karşı ne zaman üstünlüğe geçse, İsrail bombardımanı başladı. Aynı şekilde, Suriye'nin herhangi bir yerinde üstünlüğe geçtiğimiz her zaman İsrail saldırısı yaşandı" ifadelerini kullandı. 

Esad ayrıca, Suriye'deki terörist gruplarla İsrail arasında koordinasyon bulunduğunu açıkladı. 

sputnik

Yorumlar