BELÇİKA PARLAMENTOSU BAŞKAN YARDIMCISI TÜM MÜMİN VE VİCDAN SAHİBİ İNSANLARI FİLİSTİN DAVASINI VE HALKINI DESTEKLEMEYE DAVET ETTİ

 

Görüntülenme: 3986 Tarih: 20 Temmuz 2019 06:08
BELÇİKA PARLAMENTOSU BAŞKAN YARDIMCISI TÜM MÜMİN VE VİCDAN SAHİBİ İNSANLARI FİLİSTİN DAVASINI VE HALKINI DESTEKLEMEYE DAVET ETTİ

Belçika Parlamentosu milletvekili [ Belçika'nın Brüksel bölge Meclisi 2. Başkanı] Fouad Ahidar bu ülkenin tüm meclis üyeleri ve Filistin hakları savunucularından Siyonist Rejimin ırkçı hareketleri karşısında yaptırım gücü olan adımları gündemlerine almalarını istedi.

Qodsna'nın Sema News haber ajansından naklettiği haberine göre, Belçika Parlamentosu milletvekili [ Belçika'nın Brüksel bölge Meclisi 2. Başkanı] Fouad Ahidar bu ülkenin tüm meclis üyeleri ve Filistin hakları savunucularından Siyonist Rejimin ırkçı hareketleri karşısında yaptırım gücü olan adımları gündemlerine almalarını istedi. Ahidar açıklamalarının devamında iki ülke arasındaki maddi, ticari ve üniversiteler arasındaki bilimsel ilişkilerin tamamen durdurulmasını istedi.

Ahidar konuşmasının başka bir yerinde İsrailli turistlere giriş vizesi verilmesinin engellenmesi gerektiğini de vurguladı.

Belçika'nın Brüksel bölge Meclisi 2. Başkanı Fouad Ahidar şu açıklamada bulundu: Avrupa ülkeleri işgal altındaki Filistin topraklarında İsrail adında bir devletin kuruluşuna destek vermekten vazgeçerek Filistin işgal topraklarında Siyonistlerin etnik temizlik ve ırkçı eylemlerini engelleyecek girişimlerde bulunulması gerekiyor. Ahidar şöyle devam etti: Belçika'da, Filistin ve onlara yapılan zulmün dosyasını inceledik ve durumdan tamamen haberdarız. İsrail defalarca BM tarafından kınama aldı ve bu rejim defalarca BM"nin anlaşmalarını ihlal etti ancak maalesef bazı bağnazlar bu rejimi destekliyor. Bunlara ek olarak Belçika İsrail aleyhindeki bazı kararnamelerin çıkmasında rol oynadı. Brüksel ve Tel Aviv arasındaki ticari ilişkileri kesmeye yönelik anlaşmada olduğu gibi İsrail aleyhine yapılan birçok anlaşma da yapıcı bir rol aldı. ABD ise İsrail'e ekonomik yaptırım gibi her türlü muhalif eylem karşısında Washington ve diğer ülkelerin İsrail için oluşan olumsuz durumu telafi edeceklerinin belirtti.

Ahidar baştan sona tüm dünyanın adalete aç olduğuna değinerek şunları belirtti: Her mümin ve vicdan sahibi insanı Filistin davasını ve halkını savunmaya davet ediyoruz. Bizler adalete riayet etmediği için İsrail'e karşıyız ve adaleti ayaklar altına aldığı için kınıyoruz. İşgal toprakları serbest öldürme alanına dönüştüğü için İsrail'e ve liderlerine çok kızgınız.

Qodsna'nın haberine göre, bir müddet önce de Şili ve İrlanda parlamentoları da Siyonist Rejimi boykot ederek Filistin halkının haklarının bir kısmını geri almak için harekete geçmişlerdi. Şunu da belirtmeliyiz ki Belçika Parlamentosu milletvekili Fouad Ahidar Fas asıllıdır.

kudusgunu.com

Yorumlar