BDS İSPANYA'DA SİYONİST İSRAİL'E KARŞI GENİŞ BİR KAMPANYA BAŞLATTI

 

Görüntülenme: 1846 Tarih: 22 Şubat 2020 20:07
BDS İSPANYA'DA SİYONİST İSRAİL'E KARŞI GENİŞ BİR KAMPANYA BAŞLATTI

Podemos ve PSOE adlı iki İspanya partisinin öncülüğünde İsrail'in boykot edilmesi için geniş çaplı bir kampanya başlatıldı. Şimdiye kadar İspanya'da 58 belediyenin ve siyasi varlığın bu kampanyaya destek verdiği bildirildi.
 
Bu kampanyanın İsrail'i boykot amacıyla 2005'te başlatılan ve işgal yönetiminin cezalandırılması için onun ürünlerinin alınmamasını amaçlayan uluslararası kampanya (BDS) çerçevesinde yürütüldüğü bildirildi.
 
Kampanyanın resmi sitesinde verilen bilgilerde, kampanyanın Filistin devletinin tanınmasını ve bunun yanı sıra siyonist işgale karşı bazı tedbirler alınmasını istediği belirtildi.
 
Hükümet oluşturan koalisyona ortak olan partilerin de katıldığı boykot kampanyasında İsrail şirketleriyle iş yapılmaması, onlardan ürün veya hizmet satın alınmaması isteniyor.
 
Boykota destek veren yerel yönetimler arasında İspanya'nın birçok ileri gelen yerel yönetimi bulunuyor. Destek verenler arasında Endülüs, Aragon, Katalonya, Bask, Ekstremadura, Galiçya, Balear Adaları, Valensiya, Madrid başta olmak üzere birçok önemli bölge ve çok sayıda belediye meclisi yer alıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar