BATI YAKA'DA GEÇEN AY 402 DİRENİŞ EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Görüntülenme: 2540 Tarih: 06 Eylul 2019 17:40
BATI YAKA'DA GEÇEN AY 402 DİRENİŞ EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Batı Yaka’da işgalcilerin Filistin halkına yönelik ihlallerine misillemede bulunmaya devam eden Filistinlilerin Ağustos ayında 402 direniş eylemi gerçekleştirdiğini bildirdi.
 
Hamas Hareketi Batı Yaka Teşkilatı Enformasyon Dairesi’nin hazırladığı rapora göre, geçen ay Filistinli direnişçilerin Batı Yaka’da gerçekleştirdiği eylemlerde iki işgal askeri öldü ve iki asker de yaralandı.
 
Raporda, Ağustos ayındaki en önemli eylemlerin El-Halil yakınlarında gerçekleştirilen işgal askeri öldürme ve kaçırma girişimi eylemi ile bir kadın askerin öldüğü ve iki askerin yaralandığı bombalı saldırı olduğu kaydedildi.
 
Raporda ayrıca geçen ay şehit Alâ El-Herimi’nin Beytlahim yakınlarında otomobille çarpma eylemi ve şehit Mukafıh Er-Rumi’nin de Kudüs’te bıçaklama eylemi gerçekleştirdiği belirtildi.
 
Hamas, Filistinli direnişçilerin Ağustos ayında Batı Yaka’da 4 bıçaklama eylemi ve bıçaklama girişimi, 11 el yapımı patlayıcı yerleştirme ve atma eylemi, iki ateş açma eylemi, bir otomobille çarpma ve bir de boğma eylemi gerçekleştirdiğini açıkladı.
 
Hamas’ın raporunda Batı Yaka’da Filistinli direnişçilerin geçen ay ayrıca 25 molotof kokteyli atma eylemi gerçekleştirdiği, Batı Yaka ve Kudüs’te Ağustos’ta işgalcilerle 289 çatışma yaşandığı, söz konusu çatışmalarda 9 İsraillinin yaralandığı kaydedildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar