BATI YAKA'DA ÇATIŞMA

 

Görüntülenme: 2364 Tarih: 14 Aralık 2019 23:22
BATI YAKA'DA ÇATIŞMA

Dün Batı Yaka'nın değişik bölgelerinde siyonist işgal güçlerinin yahudileştirme faaliyetlerine ve yahudi yerleşimcilerin sık sık tekrar eden saldırılarına karşı muhtelif eylemler ve gösteriler düzenlendi. Bazı yerlerde de işgal güçleriyle çatışmalar oldu. 
 
Batı Yaka'nın kuzey kesiminde yer alan Kalkiliya'nın doğusundaki Kefer Kaddum beldesinde haftalık olarak düzenlenen yürüyüşe işgal güçlerinin müdahale etmesi sonucu çıkan çatışmalarda onlarca kişi yaralandı. Belde ahalisinin, köy yolunun kapatılmasını protesto amacıyla 16 yıldan beri düzenlediği bu gösterilere işgalci askerlerin yine müdahalede bulundukları ve etrafa rasgele ateş ettikleri bildirildi. 
 
İşgalci askerlerin bölgenin elektriklerinin kesilmesi için elektrik transformatörlerine ateş ettikleri ve göstericilerin üzerine onlarca göz yaşartıcı bomba attıkları ifade edildi. 
 
Kalkiliya'nın güney girişinde de gençlerin toplanması üzerine işgalci askerlerin müdahalede bulunmaları üzerine çıkan çatışmalarda da onlarca kişinin atılan gaz bombalarından etkilendiği haber verildi. Bu bölgede askerlerin evlerin arasına yayıldıkları ve gençlerin de lastik yakarak karşılarına çıktıkları ifade edildi. 
 
Cenin'in güneyindeki Havmeş El-Muhalla yahudi yerleşim merkezinin bulunduğu bölgede de Nablus'un kuzeyindeki Bereka beldesinin ahalisinden olan Filistinlilerin toplandıkları ve yahudi yerleşimcilerin saldırılarını protesto ettikleri bildirildi. Bu bölgede yerleşimcilerin sık sık saldırılarda bulundukları ve ahalinin arazilerini, işgalci askerlerlerin gözetiminde saldırılarda bulunan yerleşimcilerden korumak için büyük mücadele vermek zorunda kaldıkları belirtildi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar