BAŞPİSKOPOS HANNA'DAN NETANYAHU'YA VE ARAP ÜLKELERİNİN LİDERLERİNE TEPKİ

 

Görüntülenme: 3339 Tarih: 07 Eylul 2019 22:41
BAŞPİSKOPOS HANNA'DAN  NETANYAHU'YA VE ARAP ÜLKELERİNİN LİDERLERİNE TEPKİ

Başpiskopos Atallah Hanna Filistin El Yevm haber ajansına verdiği röportajda şunları vurguladı: İsrail'in İslam ve Hıristiyanlık kutsalları aleyhine gerçekleştirdiği eylemleri tamamen kınıyoruz, çünkü bu topraklar ve kutsalları Filistinlilere aittir.

İşgal altındaki Beytul Mukaddes'in Rum Ortodoks Başpiskoposu Atallah Hanna Siyonist Rejim cumhurbaşkanı Rivlinve Siyonist rejim başbakanı Benyamin Netenyahu'nun El Halil şehrindeki kutsallara yaptığı saygısızlığa verdiği tepkide şunları vurguladı: Siyonist Rejim Başbakanı Benyamin Netenyahu ve Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in El Halil'deki İbrahim Mescidi'ne girişi kesinlikle bizim milletimizin ruhiyesinde, bu topraklardaki İslam ve Hıristiyanlığın hiçbir hak, miras, tarih ve kutsalına etkisi olmayacaktır.

Qodsna'nın haberine göre, Hanna Filistin El Yevm haber ajansına verdiği röportajda şunları vurguladı: İsrail'in İslam ve Hıristiyanlık kutsallarına karşı gerçekleştirdiği tüm eylemleri kınıyoruz, zira bu topraklar ve kutsallar bize aittir. Piskopos Hanna sözlerine şunları ekledi: Rivlin ve Netenyahu'nun El Halil şehrindeki İbrahim Mescidi'ne girişi Filistin milleti aleyhine gerçekleştirilmiş düşmanca ve tahrik edici bir eylemdir.

Hanna şöyle devam etti: Filistin'de bulunan tüm kiliseler İsrail'in İslam ve Hıristiyanlık kutsallarına karşı gerçekleştirdiği saldırı, eylem ve politikalarını kınıyor. Piskopos Hanna İsrailli İşgalciler karşında El Halil halkı ile olan dayanışmasını vurgulayarak bu girişimin Siyonist Rejimin gelecek seçimleri doğrultusunda gerçekleştiğini belirtti.

Piskopos Hanna, Siyonist Rejimin Müslüman yerleşim alanlarına gerçekleştirdiği saldırılar karşında sessiz kalan tavizci Arap rejimlerini ağır bir biçimde eleştirerek şunları kaydetti: Araplar sessizlik aşamasından ilişkileri normalleştirme ve tamamen Amerika ve İsrail'in kucağına düşme aşamasına ulaştılar. Hanna açıklamalarına şunları ekledi: Filistin milleti yalnızca Filistin meselesi ve işgal altındaki Kudüs'ü savunma yönünde tarafını belli eden özgür Arap ümmetine sırtını yaslar. Filistinli Piskopos, Filistin'in toprak ve kutsallarını savunmada tüm Filistinli grupların aynı safta vahdet içinde hareket etmelerinin gereğini vurguladı.

kudusgunu.com

Yorumlar