AZERBAYCAN CUMHURİYETİ'NDE İLAN EDİLEN KUDÜS HAFTASI ETKİNLİĞİNE TÜRKİYE'DEN DESTEK

 

Görüntülenme: 2313 Tarih: 17 Mayıs 2020 05:46
AZERBAYCAN CUMHURİYETİ'NDE İLAN EDİLEN KUDÜS HAFTASI ETKİNLİĞİNE TÜRKİYE'DEN DESTEK

Türkiye’nin Kudüs TV kanalı Başkanı Nureddin Şirin, Azerbaycan Cumhuriyeti’nde alimlerin, talebelerin ve dindar kesimin Kudüs Günü arifesinde Kudüs Haftası etkinliğini düzenlemelerine destek verdiklerini açıkladı.

Kudüs TV’nin Kudüs özel programında konuşan Şirin, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Müslüman halkı İslami hareketleri ve siyonist karşıtı mücadelelerinde yalnız bırakılmayacağını, Azerbaycan Cumhuriyeti’nde hapis yatan siyonist karşıtı ulema ve aktivistlere verilen destek devam edeceğini belirtti.

Azerbaycan Cumhuriyeti alimlerinden Hüccetülislam Urhan Muhammedov da konu hakkında yaptığı açıklamada, Azerbaycan Cumhuriyeti’nde sanat ortamda 16 – 22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Kudüs Haftası’nın amaçları Kudüs Günü’nun teorik ve pratik temellerini pekiştirme ve bu günü düzenlemenin naklî ve şer’i gerekçelerini beyan etme ve kutsal Kudüs’ü kurtarma mücadelesinin zaruretlerini beyan etme şeklinde ifade etti.

Hüccetülislam Muhammedov şöyle ekledi:

Geçenlerde Azerbaycan Cumhuriyeti’nde siyonist rejim İsrail’e bağlı çevreler şehit Murtaza Mutahhari’ye ihanet ederek Azerbaycan Cumhuriyeti’nde Müslüman halkın İslam dünyasının değerleri ve saygı gören şahsiyetlerine yönelik hassasiyetini bir kez daha ölçmeye çalıştılar, fakat Azerbaycan halkından sert bir cevap aldılar. Azerbaycan Cumhuriyeti’nde Kudüs Haftası düzenlenmesi de siyonistlere ve uşaklarına onların zannettiklerinin aksine Müslüman Azerbaycan halkı işgal, tecavüz ve aşağılamaya karşı pasif olmadıklarını gösterecektir.

Hüccetülislam Muhammedov şöyle devam etti:

 

General Hac Kasım Süleymani’nin siyonistlerce tasarlanan terör saldırısında şehit düşmesinin ardından şehit Süleymani’nin kanı Hz. Yahya’nın kanı gibi kaynakmaktadır. Siyonizm yok edilmelidir. Kudüs’ü kurtarmak için sadece Kudüs Günü düzenlemek yeterli değildir. İmam Humeyni -ks- Kudüs Günü’nü Kudüs’ü kurtarma yolunda verilen mücadelenin simgesi ve zirvesi ilan etti. Kudüs’ü kurtarmak için bu hareketin teorik temelleri mümkün mertebe pekiştirilmelidir. Kudüs Haftası düzenlenmesi bu temellerin güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

parstoday

Yorumlar