AYETULLAH SİSTANİ'DEN YÜZYILIN ANLAŞMASINA SERT TEPKİ

 

Görüntülenme: 1627 Tarih: 29 Ocak 2020 03:25
AYETULLAH SİSTANİ'DEN YÜZYILIN ANLAŞMASINA SERT TEPKİ

ABD'nin Kudüs'ü İşgalci İsrail'in başkenti olarak ilan etmesi ve 'Yüzyılın Anlaşması' adlı işgal planı hakkında Ayetullah Sistani'nin Necef bürosundan sert tepki geldi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Siyonist Rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dün akşam kameralar karşısında açıkladığı 'Yüzyılın Anlaşması' adlı Filistin'i işgal projesine Körfez ülkelerinin yönetimleri destek verirken, Körfez ülkelerinin halklarından ve anti siyonist cepheden ise tepkiler yağmaya başadı. 

Iraklı taklit mercii ve ülkenin en etkili alimlerinden olan Ayetullah Ali Sistani'nin Necef bürosundan yayınlanan açıklamada açıklanan plan kınandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Bu kararı reddediyor ve kınıyoruz. Alınan bu karar milyonlarca Arap ve Müslümanın duygu ve düşüncelerine hakarettir. Ama bu, Kudüs'ün işgal edildiği gerçeğini asla değıştirmeyecektir ve ergeç asıl sahipleri olan Filistinlilerin hakimiyetine geri dönmelidir. Ümmet bütün çabalarını bu hedefi gerçekleştirmeye yoğunlaştırmalıdır.Tevfik ve başarı Allah'tandır."

on4haber

Yorumlar