ASKALAN CEZAEVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİNE BAŞLIYOR

 

Görüntülenme: 1447 Tarih: 04 Aralık 2019 18:18
ASKALAN CEZAEVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİNE BAŞLIYOR

İşgal rejimindeki Askalan Cezaevi’nde tutulan Filistinli esirler, işgal güçlerinin bir ayı aşkın bir süredir uyguladığı baskıları protesto için yarından itibaren açlık grevine başlamaya karar verdi.
 
Filistinli Esir Kulübü, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Askalan Cezaevi’nde tutulan 33 esirin yarından itibaren açlık grevine başlayacağını söyledi.
 
Esir Kulübü, işgal rejimi cezaevleri idaresinin Askalan Cezaevi’nde tutulan esirlere yönelik yeni bir baskı adımı attığını ve on esiri başka bir yere nakletmeye karar verdiğini, esirlere açlık grevine başlamaları halinde 12 nolu bölüme nakledileceklerinin bildirildiğini ifade etti.
 
Cezaevinin 12 nolu bölümünün insan yaşamına uygun olmayan hücrelerden oluştuğunu ve haşerat dolu olduğunu kaydeden Esir Kulübü, esirlerden bir kısmının müzmin hastalıklarının bulunduğunu belirtti.
 
Esir Kulübü, cezaevleri idaresinin Ekim ayında koğuşlara düzenlediği baskın sırasında esirlerin tüm kişisel eşyalarını tahrip ettiğini, esirlerin üzerine ayakla basılmış bir Mushaf bulduklarını ve bu durumu protesto için eşyalarını teslim almayı reddettiklerini söyledi.
 
İşgal rejimi cezaevleri idaresinin yılbaşından bu yana başta Ofer ve En-Nakab olmak üzere Filistinlilerin tutulduğu cezaevlerinde baskılarını yoğunlaştırdığı kaydedildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar