ANKARA'DA KEŞMİRLİ MÜSLÜMANLARLA DAYANIŞMA EYLEMİ YAPILDI (VİDEO-FOTO)

 

Görüntülenme: 2983 Tarih: 01 Eylul 2019 03:03
ANKARA'DA KEŞMİRLİ MÜSLÜMANLARLA DAYANIŞMA EYLEMİ YAPILDI (VİDEO-FOTO)

Hindistan zulmü ve işgali altındaki Keşmirli Müslümanlara destek vermek amacıyla 'Mazlum Keşmir Halkıyla Dayanışma Girişimi' tarafından Ankara Ulus Meydanı'nda (Heykel Önünde) bugün (1 Eylül Pazar günü) basın açıklaması düzenlendi.

Eylemde hem İngilizce ve hem de Türkçe basın açıklamaları okundu.

İlk önce Hasan Muhsin Telek tarafından 'Free Free Kashmir' sloganları eşliğinde İngilizce basın açıklaması okundu.

'Keşmir Halkı Yalnız Değildir', 'Müslüman Uyuma Keşmir'e Sahip Çık', 'Keşmir'e Selam Direnişe Devam', 'Ankara'dan Keşmir'e Direnişe Bin Selam', 'İşgalci Hindistan Keşmir'den Defol', 'Kahrolsun ABD-Kahrolsun Hindistan', 'İbrahim Zakzaki Yalnız Değildir', 'Kahrolsun İsrail' sloganlarının atıldığı eylemde Türkçe basın açıklamasını İmam Çelik okudu. Okunan basın açıklamalarının tam metinleri şöyledir:

KEŞMİR ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMALI

Keşmir; Pakistan, Hindistan ve Çin arasında Güney Asya’da yer alan, halkının çoğunluğu Müslüman olan bir bölgedir.

Keşmir, Birleşmiş Milletlerin “Çözülmemiş Sorunlar” listesindedir.

Keşmir sorunu nedeniyle Pakistan ve Hindistan arasında bugüne kadar 3 kez savaş çıkmıştır.

Bugün Keşmir topraklarının büyük bir kısmı Hindistan işgali altındadır. Son günlerde yaşanan sıcak gelişmelerle Keşmir’de insani bir kriz kapının eşiğindedir.

İşgal altındaki Keşmir’de Müslüman halk için zaten şartlar çok zordu, Hindistan’ın kabul edilemez uygulama ve kararlarıyla Keşmir bir ateş hattı olma yolunda ilerlemektedir.

Keşmir sorunu,  II. Dünya Savaşı sonrası İngiltere’nin 1947’de çekildiği topraklarda bıraktığı üç sorundan biridir:

Kıbrıs sorunu, Filistin Sorunu ve Keşmir Sorunu.

Kıbrıs sorunu, 1974 Barış Harekatı ile çözülmüştür. Ancak Filistin ve Keşmir Sorunları devam etmektedir.     

Keşmir 8. Yüzyılda İslam’la tanışmıştır. Keşmir, 14. Yüzyıldan itibaren de yoğun bir şekilde İslamlaşmıştır. Bir ara Moğolların hakimiyet kurduğu bölge sırasıyla Afganların, Sihlerin ve İngilizlerin kontrolüne geçmiştir. 

Balfour Deklarasyonu ve Sykes-Picot ile Ortadoğu’yu istikrarsızlaştıran İngilizler, Amritsar Anlaşması ile de Keşmir’i uluslararası bir problem haline getirmişlerdir.  

İngilizler, 16 Mart 1846’da imzalanan Amristsar Anlaşması ile halkının çoğunluğu Müslüman olan Keşmir’i 7.5 milyon rupe, 1 at, 12 keçi, 6 kaşmir örtü karşılığında Hindulara satmışlardır. 

Halkın kabul etmediği bu satış, günümüze kadar devam eden sorunların da temelini oluşturmuştur.

Keşmir’de nüfusun çoğunluğu Müslüman olmasına rağmen İngilizlerin bölgenin yönetimini Hindulara bırakması onların bilindik yaşlı tilki siyasetidir.

Pakistan, Keşmir Sorunundan dolayı ilk kez 22 Ekim 1947'de Hindistan’la savaştı. 

1 Ocak 1949'da Birleşmiş Milletler arabuluculuğunda ateşkes anlaşması imzalandı. 

Anlaşmaya göre iki ülke de askerlerini geri çekecek Birleşmiş Milletler gözetiminde yapılacak halkoylamasıyla Keşmir’in geleceği karara bağlanacaktı. 

Ancak Hindistan, aynı Siyonist İsrail gibi anlaşma maddelerine hiçbir zaman uymadı. 

Hindistan, ordusunu geri çekmediği gibi Müslümanların çoğunlukta olduğu Cammu Keşmir’i de kendine bağladı.

İşgalden sonra Cammu Keşmir’i daha özerk bir şekilde yöneten Hindistan, 1963 yılında aldığı bir kararla Cammu Keşmir’i eyalet ilan edip bölgeye vali atadı.

Birleşmiş Milletlerin aynen Korsan İsrail karşısında etkisiz kalması gibi Hindistan’a da bir yaptırım uygulamaması Pakistan’ı 1965 ve 1999'da iki kez daha Hindistan’la karşı karşıya getirdi.

Öte yandan Dünyanın en gerilimli sınır hattına sahip olan Pakistan ve Hindistan arasında cereyan eden Keşmir merkezli çatışmalar Siyonist işgal devleti İsrail’in iştahını kabartıyor. Filistin’deki işgal projelerini aktardığı Hindistan’a bir yandan da devasa silah satışları yapan İsrail, Keşmir’de yeni bir savaşın fitilini ateşliyor. İki işgal devletinin şer ittifakında ortak hedefin yine Müslümanlar olması dikkat çekiyor.

Modi’nin başbakanlığı döneminde Hindistan’ın en büyük silah tedarikçisi Siyonist İsrail oldu. Hindistan; Pakistan ve Keşmir topraklarına gerçekleştirdiği operasyonlarda korsan İsrail’in gelişmiş silah ve bombalarını kullandı.

Filistin topraklarında terör estiren İsrail’in ırkçı başbakanı Binyamin Neyanyahu ile Keşmir’deki zulümlerin başsorumlusu olan Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin son dönemde artan yakın ilişkileri dikkat çekerken,  Hindistan-İsrail yakınlaşması, yıkıcı etkisini, Keşmir sahasında en acımasız haliyle gösteriyor. En iyi uzlaştıkları konu Müslüman düşmanlığı olan iki başbakanın geçtiğimiz iki yılda gerçekleştirdikleri karşılıklı ülke ziyaretlerini dev bütçeli ağır silah anlaşmaları, istihbarat ve askeri paylaşımları takip etmişti.

Ayrıca Hindistan, ülkesindeki zalim Buhari yönetiminin işkence ve saldırıları sonucu yaralanarak tedavi amacıyla geçtiğimiz haftalarda Yeni Delhi’ye gelen Nijerya İslami Hareketi lideri Şeyh İbrahim Zekzeki ve eşini Büyük Şeytan Amerika’nın emriyle öldürmek istemiş bunun üzerine Şeyh Zekzeki ve eşi Nijerya’ya geri dönmek zorunda kalmışlardı.

Bu vesileyle zalim Nijerya yönetimini Şeyh İbrahim Zekzeki’yi ve eşini bir an önce serbest bırakması ve tedavi sürecini yurt dışında başlatması konusunda uyarıyoruz.

Keşmir krizinde, Hindistan’ın iki hafta önce, Cammu Keşmir'e ayrıcalık tanıyan anayasanın 370'inci maddesini iptal etmesi ve bölgenin özel statüsünü ortadan kaldırması bardağı taşıran son gelişme oldu.

Hindistan'ın tek taraflı olarak, Cammu Keşmir'in kendi anayasasına sahip olmak, savunma, iletişim ve dış ilişkiler dışındaki tüm meselelerde karar almak gibi birçok ayrıcalığını sona erdirmesi, işgalini kalıcı bir duruma dönüştürme hamlesidir.

Bu niyet ve bu doğrultuda atılan adımlar hem kabul edilemez hem de Keşmir sorununu asla çözmez.

Keşmir sorununun çözümü için öncelikle Keşmir halkı bir nesne olarak görülmemelidir.

Keşmir’in geleceğine ve statüsüne Keşmir halkı karar vermelidir. 

Birleşmiş Milletlerin aldığı kararlar gereği “plebisit” yapılmalı, sandıktan çıkan sonucu bölge ülkeleri ve küresel güçler kabul etmelidir.

Keşmir sorununun bölgede birden çok ülkenin içinde yer alacağı büyük bir savaşa dönüşme ihtimali göz ardı edilmemelidir.

Her durumda başta Hindistan ve Pakistan olmak üzere taraflar arasında diyalog kanalları açık tutulmalı, nükleer ya da konvansiyonel her türlü savaştan kaçınılmalıdır.

Hindistan, Keşmir halkına rağmen bölgede asker bulundurma tutumundan vazgeçmelidir. Hindistan bölgedeki tüm askerlerini ve para milis güçlerini geri çekmelidir.

Aynı şekilde işgalci Hindistan yönetimi Keşmir halkına karşı kullandığı orantısız şiddete son vermelidir. 

Halkın insanî hak talepleri karşısında güvenlik güçlerinin hukuksuz uygulamalarına fırsat vermemelidir.

Hindistan, aynen Gasıp İsrail gibi Keşmir’deki demografik yapıyı lehine çevirme girişimlerinden vazgeçmelidir.

ABD başta olmak üzere küresel güçler, Keşmir’de meydana gelebilecek çatışma ve gerilimler üzerinden çıkar hesapları yapmayı bırakmalıdır.

Türkiye hükümeti, Islam ülkeleri ve Islam İşbirliği Teşkilatı Keşmir halkının sesine ses olmalı, Keşmir halkıyla dayanışma imkânlarını artırmalı, bölgede çözüme dair daha etkin bir politika izlemelidir.

Keşmir halkının hak ve adalet taleplerinin ve bu yöndeki gösterilerinin Hindistan ya da başka aktörler tarafından terör faaliyeti olarak gösterilmesine engel olunmalıdır.

Camilerin ve mescitlerin Hindistan tarafından terör yuvaları olarak, toplu ibadetlerin terör eylemi olarak lanse edilmesinin önüne geçilmelidir.

Bu arada Siyonist İsrail’in ve ABD’nin uşaklığını yapan ve her fırsatta Türkiye’nin de kuyusunu kazan Birleşik Arap Emirlikleri’ni Hindistan başbakanı Mondi’ye Devlet Nişanı vermesinden dolayı şiddetle kınıyoruz.

Bizler 'Mazlum Keşmir Halkıyla Dayanışma Girişimi' adına Keşmir halkının ve haklı taleplerinin yanında olduğumuzu buradan tüm dünyaya ilan ediyoruz.

 

MAZLUM KEŞMİR HALKIYLA DAYANIŞMA GİRİŞİMİ

 

01.09.2019 

İNGİLİZCE METİN:

In the name of God.
Distinguished members of the press and valuable citizens!
In the Kashmir crisis, two weeks ago, India's annulment of Article 370 of the constitution, which granted privilege to Jammu Kashmir, and the abolition of the special status of the region was the last straw.
India's unilaterally, Jammu Kashmir's attempt to end its many privileges such as having its own constitution, taking decisions on all matters other than defense, communication and foreign relations is an attempt to transform the occupation into a permanent situation.
This intention and the steps taken in this direction are both unacceptable and never solve the Kashmir problem.
The people of Kashmir should decide the future and status of Kashmir.
A plebiscite should be held in accordance with the decisions taken by the United Nations, and the countries of the region and global powers should accept the result from the ballot box.
In spite of the Kashmir people, India should give up the attitude of having soldiers in the region. India should withdraw all its troops and mercenary in the region.
Likewise, the invading Indian government should end its disproportionate violence against the Kashmir people.
It should not give an opportunity to the unlawful practices of the security forces in the face of the human rights wants of the people.
India should abandon its attempts to turn the demographic structure of Kashmir in favor of Gaship Israel.
Global powers, especially the United States, should stop calculating interests based on the conflicts and tensions that may occur in Kashmir.
Turkey's government, Islamic countries and the Organization of Islamic Cooperation must be sound of the people of Kashmir, Kashmir should increase the opportunities for solidarity with the people of the region should follow a policy of more effective solutions.
Kashmir people's rights and justice demands and demonstrations in this direction should be prevented from being acted as terrorist activities by India or other actors.
It should be prevented that mosques and masjids are introduced by India as nests of terror and mass worship as a terrorist act.

 

SOLIDARITY INITIATIVE WITH MAZLUM KESMIR PUBLIC
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, Humeyni Çelik dahil, ayakta duran insanlar ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, Humeyni Çelik dahil, ayakta duran insanlar ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava
KUDUSGUNU.COM

Yorumlar