ALİ LARİCANİ HİZBULLAH VE İSLAMİ CİHAD LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

 

Görüntülenme: 1777 Tarih: 18 Şubat 2020 00:33
ALİ LARİCANİ HİZBULLAH VE İSLAMİ CİHAD LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

İran İslam Cumhuriyeti Şura Meclisi Başkanı ve Hizbullah Genel Sekreteri dün (Pazartesi günü) Beyrut'ta bir araya geldi.

El-Menar haber ajansının bildirdiğine göre, Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, İran İslam Cumhuriyeti Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani'yi Pazartesi günü Beyrut'ta karşıladı.

Laricani ve Nasrallah'ın gerçekleştirdiği toplantıda, bölgedeki son gelişmeler ve siyasi, güvenlik ve ekonomik zorluklarla başa çıkmanın yolları gündeme getirildi.

Ali Laricani, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nehale ile de aynı gün Beyrut'ta bir araya geldi. Şura Meclisi Başkanı, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin milletine ve Filistin direnişine sürekli destek olacağını yineledi.

Ali Laricani ile Ziyad el-Nehale arasındaki toplantıda, Siyonist bir plan olan ve Filistin davasını ortadan kaldırmayı amaçlayan Yüzyılın Anlaşması planının tehlikesi gündeme getirilerek, onunla başa çıkma yolları konuşuldu.

İran İslam Cumhuriyeti Şura Meclisi Başkanı, Yüzyılın Anlaşması ile mücadele etmede Filistinlilerin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini ifade etti.

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nehale, bu görüşmede şu açıklamada bulundu: "Filistin milleti ellerindeki tüm imkan ve olanaklarla, Siyonist-Amerikan planı olan bu projenin çöküşü için ısrar edecek ve bunun için fedakarlık yapmaktan çekinmeyecektir."

rasthaber

Yorumlar