ALİ LARİCANİ: FİLİSTİN HALKININ KARARLILIĞI SİYONİST İSRAİL'İ KORKUTMUŞTUR

 

Görüntülenme: 2118 Tarih: 29 Ekim 2019 17:30
ALİ LARİCANİ: FİLİSTİN HALKININ KARARLILIĞI SİYONİST İSRAİL'İ KORKUTMUŞTUR

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Filistin'i İslam dünyasının en önemli meselesi olarak nitelerken, 'Filistin halkının kararlı mücadelesi siyonist İsrail'i korkuya düşürmüştür' dedi.

İran'ın Simnan eyaletine bağlı Damgan üniversitesinde 'Gurbette Mücadele' adlı uluslararası bir etkinlikte konuşan Ali Laricani, direniş cephesi milletlerin ve bölgenin mukavemetinin düşmanların tutumuna göre olduğunu belirterek, 'zira direniş, mukavemet düşmanların oyunlarına karşı tek yoldur' dedi.

Laricani, bölge milletlerinin direnişinden övgüyle sözederken, düşmanın bugün direnişin gücünden korktuğunu ve direnişin gücüne inandığını belirterek, düşmanın direniş karşısında asla galip gelemeyeceğini söyledi.

İslami İran Meclis başkanı, ABD başkanı Trump'ın açıklamalarına da temasla, "Trump bölgede sadece petrol için bulunduklarını söylemekte. Bu, Araplar için küçük düşürücü bir durum" dedi.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, yaptığı konuşmada, İran'ın yıllarca ABD hokkabazlığı ile karşı karşıya kaldığını belirterek, "Kendileri de nükleer silahımızın olmadığını biliyorlar ancak buna rağmen İran milletini hedef almaya devam etmekteler" dedi.

ABD'nin İran'ı abluka altına almak istediğini kaydeden Laricani, yaptırımların İran devletini değil halkı hedef aldığını söyleyerek, "Şu an ekonomik ve siyasi anlamda zorluk çekiyoruz ve baskı altındayız. Ancak onlar da bu durumu devam ettiremeyeceklerinin çok iyi farkındalar" şeklinde konuştu. 

 

Bahreyn, Yemen, Filistin ve Nijerya İslami direniş hareketleri İran'ın Simnan eyaletine bağlı Damgan şehrinde düzenlenen programda bir araya geldi. Yemen'in İran Büyükelçisi İbrahim Muhammed el Deylemi, Nijerya İslami Hareketi Lideri İbrahim Zakzaki'nin kızı Süheyla Zakzaki ve diğer ülkelerden temsilciler katıldı. İran'da düzenlenen programa Bahreynli Şiilerin lideri Şeyh İsa Kasım da görüntülü mesaj gönderdi.

parstoday

Yorumlar