ALİ HÜSEYNİ: ABD VE MÜTTEFİKLERİ HAŞDİ ŞABİ'DEN İNTİKAM ALMA PEŞİNDE

 

Görüntülenme: 2500 Tarih: 29 Haziran 2020 08:00
ALİ HÜSEYNİ: ABD VE MÜTTEFİKLERİ HAŞDİ ŞABİ'DEN İNTİKAM ALMA PEŞİNDE

Irak’ın Haşdi Şabi Hareketi komutanlarından Ali Hüseyni, Amerika ve müttefiklerinin bu hareketten intikam alma peşinde olduklarını belirtti.

Haşdi Şabi Hareketi komutanlarından Hüseyni, bazı Batılı ve Arap rejimlerin fitne çıkarmak ve medya üzerinden propaganda yapmakla Haşdi Şabi Hareketi’ni parçalama peşinde olduklarını, zira bu halkçı hareket onların Irak’ı bölme planlarını bozguna uğrattığını ve IŞİD fitnesini yatıştırdığını belirtti.

Hüseyni, Irak Hizbullah hareketinin bazı üyelerinin tutuklandığı olaya işaretle şöyle dedi:

Son üç günde Batılı ve Arap medya organlarının Haşdi Şabi Hareketi’ne karşı propaganda savaşı açıkça başladı. Bu zümrenin amacı spekülasyon ve fitne çıkarmakla direniş güçlerinin kanını çiğnemektir.

Haşdi Şabi komutanlarından Hüseyni açıklamasının devamında, buna karşın Amerika’nın tüm komploları ve planlarının hezimetle sonuçlanacağını, zira Haşdi Şabi Hareketinin halkçı bir hareket olduğunu ve işgalcilerin er geç Irak topraklarından çekilmeleri gerektiğini vurguladı.

 

Amerikalı terörist askerler geçen Cuma günü 40 zırhlı aracın eşliğinde ve Irak’ın terörle mücadele birliğinin desteği ile Hizbullah Tugayları’nın Bağdat’ın Ed’dora bölgesindeki üssüne baskın düzenleyerek Hizbullah Tugayları’nın 13 üyesini tutukladı. Ancak Iraklı direniş gruplarının ortak tepkisi saldırgan güçleri kısa sürede tutukladıkları 13 kişiyi serbest bırakmaya zorladı.

parstoday

Yorumlar