ABDULMELİK HUSİ: YEMENLİLERİN İSRAİL KARŞITI DURUŞU İNSANİ, AHLAKİ VE DİNİDİR

 

Görüntülenme: 1801 Tarih: 10 Kasım 2019 07:37
ABDULMELİK HUSİ: YEMENLİLERİN İSRAİL KARŞITI DURUŞU İNSANİ, AHLAKİ VE DİNİDİR

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Abdülmelik Husi, Resulü Ekrem’in veladeti münasebetiyle yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed’in (s.a.v) kutlu doğumunu Yemenlilere ve tüm dünya Müslümanlarına tebrik etti.
Abdülmelik Husi konuşmasının devamında Yemen’deki son gelişmelere değindi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Suudi koalisyonunun saldırılarının devam etmesinin işgalciler için ciddi sonuçları olacaktır.
 
Suudi koalisyonunun Yemen’e karşı saldırılarının devam etmesi, bizim askeri teçhizatlarımızı geliştirmemiz ve saldırılarımızı daha da şiddetlendirmemiz anlamına gelmektedir ve bu bizim meşru hakkımızdır.
 
Savaş, yaptırım ve bunların sonucunda bizim teslim olmamızı isteyenler, faydasız işlerle uğraşıyorlar ve onların bu yaptıklarının sonu, ziyan ve hüsrandır.’
 
Ensarullah Hareketi lideri, Lübnan ve Irak’taki son gelişmelere de değindi ve bölge halkından, Irak ve Lübnan’da olduğu gibi düşmana ortam hazırlamamak için, sorunlarını ihtiyatla çözmelerini istedi.
 
Abdülmelik Husi şunları söyledi: ‘Amerika Birleşik Devletleri'nin ve Siyonistlerin Irak ve Lübnan'da yaşanan olaylardan duydukları mutluluk, her şeyi anlatmakta ve Amerikalıların ve Siyonistlerin tutumunu açıkça göstermektedir.’
 
Ensarullah Hareketi lideri, ülkesinin Siyonist Rejim karşısındaki duruşunu açıklayarak şu ifadelerde bulundu: ‘İsrail, işgalci bir rejimdir ve Yemenlilerin İsrail karşıtı duruşu, insani, ahlaki ve dinidir.
 
Yemen halkı, Siyonist rejimin herhangi bir aptallığı karşısında İsrail düşmanına karşı cihat ilan etmekte asla tereddüt etmeyecektir.
 
Yemen savaşının başlamasından bu yana, Suudi-BAE koalisyonunun işgal ettiği bölgelerde 120 milyondan fazla varil petrol çalındı.’
 
RASTHABER

Yorumlar