ABDULMELİK EL HUSİ: ABD VE SİYONİST REJİMİN HEDEFİ İSLAM ÜMMETİNİ TÜM ALANLARDA ZAYIFLATMAKTIR

 

Görüntülenme: 1768 Tarih: 19 Haziran 2020 14:01
ABDULMELİK EL HUSİ: ABD VE SİYONİST REJİMİN HEDEFİ İSLAM ÜMMETİNİ TÜM ALANLARDA ZAYIFLATMAKTIR

Yemen Ensarullah hareketi genel sekreteri Amerika ve siyonist rejimin batı Asya bölgesinde savaş yanlısı eylemlerden hedefinin İslam ümmetini tüm düzeylerde zayıflatmak olduğunu belirtti.

El-Mesire’nin bildirdiğine göre Abdulmelik Bedreddin Husi dün “müstekbirler aleyhine feryat günü” yıldönümü münasebeti ile yaptığı konuşmada, siyonist rejimin son aylarda Filistin halkına karşı baskı eylemlerini yoğunlaştırdığını ve İslam ümmetinin ise böyle eylemlere karşı sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.
Ensarullah genel sekreteri aralarında Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de yer aldığı bazı Arap ülkelerinin siyonist rejim ile ilişkileri normalleştirme çalışmalarına işaretle, söz konusu ülkelerin Siyonistlere yaptıkları hizmetlerin hiçbir sonucu olmadığını ve yakın gelecekte rezil olacaklarını bilmediklerini söyledi.
Abdulmelik Husi ayrıca Lübnan’daki son huzursuzluklar ve Suriye krizinde Amerika ve siyonist rejimin rolüne işaretle, Amerika’nın Lübnan Hizbullah’ına karşı siyasi ve askeri alanlardaki yenilgisinin ardından şimdi tüm bu ülkeleri hedef aldığını ve ekonomik açından onları dize getirmeye çalıştığını söyledi.
El-Husi ayrıca Amerikalıların Yemenliler ile direkt çatışma cesaretinde olmadıklarını, bu yüzden saldırgan Suudi koalisyona maddi ve askeri yardımda bulunduklarını sözlerine ekledi.

parstoday

Yorumlar