ABDULKADİR KARADUMAN: BÖLGE ÜLKELERİ ARASINDAKİ ÇATIŞMA İSRAİL VE ABD'NİN İŞİNE YARAR

 

Görüntülenme: 2206 Tarih: 07 Mart 2020 03:57
ABDULKADİR KARADUMAN: BÖLGE ÜLKELERİ ARASINDAKİ ÇATIŞMA İSRAİL VE ABD'NİN İŞİNE YARAR

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İdlib’de alınan ateşkesi değerlendirdi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Türkiye Büyük Millet Meclis’inde (TBMM) düzenlediği basın toplantısıyla gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Hindistan’da Müslümanlara yönelik başlatılan katliamları kınayarak konuşmasına başlayan Karaduman, bu organize katliam karşısında dünyanın sessizliğe gömüldüğünü belirterek, Dışişleri Bakanlığı’nın bir an önce diplomatik adımları atması gerektiğini dile getirdi. 

Suriye’de çıkacak çatışmanın ABD ve İsrail’in işine yarayacağını belirten Karaduman, “Çatışmayı tek çıkar yol olarak görenler, bunun Irak’ın, İran’ın, Suriye’nin yararına değil, ABD ve İsrail’in yararına olduğunu görmelidir. Türkiye’nin Suriye ile savaşması değil, barışması, mutlaka hayata geçirilmesi gerekiyor.” dedi.

SOROS’UN BİZİM SURİYE’DE SAVAŞMAMIZI İSTEMESİNİ İKİ KERE DÜŞÜNMELİYİZ

 

İdlib’de alınan ateşkes kararıyla ilgili de konuşan Karaduman, şöyle devam etti:

“Çatışmayı tek çıkar yol olarak görenler bunun Irak’ın, İran’ın, Suriye’nin yararına değil, ABD ve İsrail’in yararına olduğunu görmelidir. Yurt dışında yaşanan gelişmelerin yurt içinde siyasi malzeme haline getirilmemesi gerekiyor. Türkiye Atlantik bloku ile Batı arasında değildir. Bu fikri dayatanlar milli kavramından fersah fersah uzaktır. İktidar, Soros’un muhalefeti desteklediği konusunda kampanya yaparken, Soros’un bizim Suriye’de savaşmamızı istemesini iki kere düşünmeliyiz.”

TÜRKİYE İLE SURİYE’NİN KARŞI KARŞIYA GETİRİLME SEBEBİ İSRAİL’İN GÜVENLİĞİ

Karaduman, Türkiye ile Suriye’nin karşı karşıya getirilmek istendiğini ifade ederek, “Bugün özellikle Türkiye ile Suriye’nin savaştırılmasının sadece iki sebebi var. Birincisi, bölgede İsrail karşısında güçlü tek bir ülke bırakmamaktır. İkincisi, NATO’nun Suriye işgali için meşru bir zemini aranıyor. Türkiye’nin Suriye ile savaşması değil, barışması, mutlaka hayata geçirilmesi gerekiyor.  ABD’nin, Türkiye’ye Suriye ile ilgili söyledikleri neyse dün Saddam’a Kuveyt’e girmelidir dediğinin aynısıdır.” ifadelerini kullandı.  

MİLLİ GAZETE/MUHAMMED VEFA

Yorumlar