ABD VE SİYONİST İSRAİL İRAN'IN KAMİKAZE İHA'LARIYLA SALDIRI YAPMASINDAN KORKUYOR

 

Görüntülenme: 3242 Tarih: 07 Aralık 2019 20:32
ABD VE SİYONİST İSRAİL İRAN'IN KAMİKAZE İHA'LARIYLA SALDIRI YAPMASINDAN KORKUYOR

İran’ın Ortadoğu'daki ABD ve İsrail hedeflerine, insansız uçaklarla kamikaze saldırıları için hazırlık yaptığı iddia edildi.

 Newseek dergisine konuşan Amerikalı yetkililer, İran ile müttefiklerinin bir süredir bölgedeki ABD mevzileri hakkında keşif çalışması yaptığını söyledi. 

İran'ın 2014 yılından beri test ettiği söz konusu insansız uçakalar, uzun mesafe uçabiliyor ve patlayıcı taşıyabiliyor.

İsrail I24news ise İran'ın, muhtemel bir intikam saldırısı için, Suriye'ye yığınak yaptığını iddia etti. 21 Kasım 2019 tarihinde elde edilen uydu fotoğraflarında İran'a ait bir TIR’ın Suriye'nin orta kesimindeki Humus kentinde bulunan T4 askeri üsüne füze götürdüğü tespit edildi. 

Görüntülerin, bir İran uçağının Tahran'dan kalkıp T4 üssüne üç adet kamyon indirmesinin ardından çekildiği bildirildi. 

İran'da bulunan Buşehr ili ve Ebu Musa adasındaki güçlerin de takviye edildiği belirtiliyor.

İsrail, ilk saldırıyı İran'dan bekliyor

Öte yandan İsrail rejiminin, İran ile muhtemel savaş senaryolarını tartıştığı bildirildi. Jerusalem Post’un haberine göre İran'ın insansız uçak ve füzelerle İsrail rejimini vurmasının ardından İsrail'in nasıl bir cevap vereceği ve sonuçlarının ne olacağı görüşülüyor. 

İlk ihtimal, İran'ın, bölgedeki müttefikleri üzerinden İsrail'i vurması. Bu saldırıya rejimin iki farklı cevap verebileceği ifade ediliyor. 

İlk seçenek Yemen, Irak, Suriye ya da Gazze'den yapılması beklenen saldırıya, aynı bölgenin vurularak karşılık verilmesi. 

 

İsrailliler böyle bir durumda çatışmanın uzamayacağı görüşünde. Diğer seçenek ise saldırı nereden gelirse gelsin, doğrudan İran'ın hedef alınması. Habere göre işte bu durumda bölgesel bir savaş başlayabilir.

YDH

Yorumlar