ABD VE SİYONİST İSRAİL İRAN'A KARŞI SAVUNMA PAKTI MI KURACAK?

 

Görüntülenme: 1980 Tarih: 10 Aralık 2019 08:38
ABD VE SİYONİST İSRAİL İRAN'A KARŞI SAVUNMA PAKTI MI KURACAK?

İran İslam Cumhuriyeti ve direniş cephesi karşısında ortak savunma paktı kurma planları yapan Amerika ve siyonist İsrail rejimi, yeni bir bakış açısını ileri sürmeye başladılar.
 
Siyonist rejim eski genelkurmay başkanı Gadi Eisenkot, İran karşısında Amerika ile İsrail’in ortak savunma paktı kurmasına gerek olmadığını, zira, İsrail’in Amaerika ile bir pakt olmaksızın da kendine savunabilicek tam bir kapasiteye sahip olduğıunu söyledi.
 
Tel Aviv’deki Ulusal Güvenlik Enstitüsü’nde düzenlenen bir programda konuşan Gadi Eisenkot, İran karşısında Amerika ile savunma paktı kurma konusundaki düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:
 
“Bu zamanda Amerika ile İsrail arasında bir güvenlik paktı kurulmasına gerek yok. Düşmanlarıyla karşılaştırıldığında İsrail’in askeri kapasitesi daha ileri durumda. İsrail çok güçlü bir ülke ve düşmanlarımız onlara nasıl karşılık vereceğimizi çok iyi biliyorlar. İsrail kendini kendi gücüyle savunabilecek durumda. Ancak, İran nükleer silaha sahip bir ülke durumuna gelecek olursa, o durumda Amerika ile birlikte bir savunma paktı kurma gerekebilir” 
 
Tel Aviv Ulusal Güvenlik Enstitüsü programına katılan eski Amerika Savunma Bakanı Ash Carter de, siyonist rejmi eski genelkurmay başkanı Gadi Eisenkot’un düşüncelerine katıldığını belirterek “zaten biz birlikte iyi ve etkili bir şekilde çalışıyoruz; bir de bunu kalkıp yazılı bir anlaşmaya gerek dökmeye gerek yok” diyerek, Amerika ile İsrail arasında resmen ilan edilmeyen bir savunam paktı olduğunu söyledi.
 

Yorumlar