ABD İSTİHBARATI IRAK'TA PROTESTOCULARI KIŞKIRTIYOR

 

Görüntülenme: 1545 Tarih: 29 Nisan 2020 13:23
ABD İSTİHBARATI IRAK'TA PROTESTOCULARI KIŞKIRTIYOR

Iraklı bir gazeteci ve yazar, George Soros’a ait bir şirket aracılığıyla ABD istihbarat servisinin Irak’ta güvensizlik ve huzursuzluk oluşturmada rolü olduğunu açıkladı.

Iraklı gazeteci ve yazar Ali Fahim, yayınladığı twitte şunları yazdı: ‘Irak'taki son protestoların, ABD istihbarat servisi tarafından sivil toplum aktivistleri adında bazı yerli paralı askerlerle koordineli olarak gerçekleştirildiğine dair önemli kanıtlar var.
 
Bu eylemler Amerikalı milyarder George Soros’a ait Uluslararası Kriz Grubu adında bir şirket yoluyla gerçekleşti.
 
Bütün bu eylemlerin amacı, özellikle Şii sakinlerin çoğunlukta olduğu merkezi ve güney eyaletlerde kargaşa, korku ve dehşet oluşturmak yoluyla, onları ve onların güç bayraklarını yani Haşdi Şabi kuvvetlerini ortadan kaldırmak için Irak’ı yeni bir krize sokmaktır.
 
Bu plan ve komploda, Irak gençleri bu kirli planda kullanılmaya çalışıldı ve direniş komutanlarının hedef alınması bu konuda en iyi kanıttır.’
 

 

Hatırlatmak gerekir ki, Irak’ta protestolar başlatarak bu ülkede güvensizlik ve huzursuzluk oluşturmaya çalışmak Amerika’nın istediği ve önem verdiği konulardan biri sayılmaktadır.
rasthaber

Yorumlar