ABD'DEN SİYONİST İSRAİL'E 38 MİLYAR DOLAR MALİ YARDIM

 

Görüntülenme: 2201 Tarih: 30 Temmuz 2020 05:22
ABD'DEN SİYONİST İSRAİL'E 38 MİLYAR DOLAR MALİ YARDIM

Amerika kongresi 26 Temmuz Pazar günü Siyonist Rejim İsrail'e 10 yıl içerisinde kademeli olarak 38 milyar dolarlık mali yardım planını onayladı. Filistin İslami Direniş Hareketi-HAMAS ise Amerika kongresinin bu kararı ve adımına tepki olarak bu girişimin " uluslararası kuralları ihlal etme ve bağırıp çağırmanın " mantığını güçlendiren bir girişim olduğunu belirtti.

Amerika stratejik Batı Asya bölgesinde bulunan Siyonist Rejim İsrail'in  ve işlediği sürekli cinayetlerinin asıl hamilerinden biri sayılır.  Bu destek ve himaye ise Siyonist Rejimi cinayetler işlemekteki cesaretini arttırmış ve bu katil rejimi pervasızlaştırmıştır.  Irkçı Yüzyılın Anlaşması  projesi  ve de Amerika'nın son adımı çerçevesinde  Siyonist Rejim'e 10 yıl içerisinde 38 milyar dolar kadar mali destek sunması ise  Amerika hükümetinin işgalci Siyonist Rejim İsrail'e verdiği en somut örnekler arasında gösterilmektedir. Bu hususta  Amerika kongresinin  Siyonist Rejimi desteklemek üzere ayırdığı 38 milyar dolar mali destek paketi hakkında bir kaç önemli noktaya değinmek gerekir. 

İlk önemli nokta,  bu destek paketinin  onaylanmasının  Amerika savunma bütçe alt kategorisi ve ırkçı İsrail'in güvenliğine destek çıkılmasına adına gerçekleştirilmesidir.  Gerçekte bu girişim  Washington'un da  Siyonist Rejim İsrail'in  Direniş Grupları karşısındaki zafiyetinden haberdar olduğunu  ve  para ve mali destek aşılayarak  bu rejime destek çıkmak istediğini gösterdi. 

İkinci husus,  Amerika'nın Siyonist Rejim İsrail'e bu büyük ve yüklü miktardaki mali desteğinin  Siyonist Rejim hükümetinin Koronavirüs pandemisi karşısındaki başarısızlığının ve Siyonist vatandaşların ekonomik sorunları ve sıkıntılarının arttığı ve sonuçta halk protesto gösterilerine yol açtığı sırada gerçekleşmesidir.  Siyonist protesto göstericileri ise  attıkları sloganları ile de Binyamin Netanyahu'nun başbakanlık görevinden istifa etmesini  istedikleri aşikardır. 

Üçüncü husus ise, Amerika'nın Siyonist Rejim İsrail'e 38 milyar dolarlık mali destek paketinin   bu rejimin ekonomisinin  de varlığı gibi  tamamen yabancı ülkeler ve dış desteklere bağlı olduğunu bu yardımlar ve dış yatırımlar olmadan varlığını bile sürdüremeyeceğini gösteriyor. 

Amerika'nın Siyonist Rejim İsrail'e ayırdığı  38 milyar dolarlık yardım paketi ise  Amerika ekonomisinin  koronavirüs pandemisi yüzünden  ağır şekilde zarar görmüş bir sırada  hazırlanmıştır.   Bu çerçevede Amerika'da işsizlerin sayısı 40 milyonu aşmıştır.  Bu girişim de  Amerikalı kimi temsilcilerinin  Siyonist Rejim çıkarlarını Amerika çıkarlarından daha üstün gördüğünü gösteriyor.  Bu tabii ki  her şeyden ziyade  Amerika'daki Siyonist Lobisinin gücünü gösteriyor. 

Buna esasen Amerika'da faaliyet gösteren Siyonist Lobisi AİPAC de  Amerika'nın Siyonist Rejime 38 milyar dolarlık yardım paketinden dolayı teşekkürlerini iletti.  

Bu husustaki beşinci önemli nokta ise  Amerika başkanlık seçimlerinin  Kasım 2020'de düzenlenmesi ve seçim kampanyalarının sürdürülmekte olması sırasında bu yardım paketinin onaylanmasıdır.  Seçimler eşiğinde böyle bir paketin onaylanması  muhtemelen ciddi baskılar altında olan Donald Trump'ın siyasi açıdan da çok işine yarayacaktır. 

Siyonist Rejime 38 milyar dolarlık destek paketinin onaylanması  bir yandan da Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS'ın da tepkilerine yol açtı.  HAMAS  Amerika'nın bu girişimini  Siyonist Rejimin insanlık karşıtı cinayetlerine destek mahiyeti taşıdığını bildirerek Amerika'nın  Filistinlilere karşı işlenen soykırım cinayetlerine de ortak olduğunu açıkladı. 

Bu çerçevede  HAMAS uluslararası ilişkileri bürosu üyesi Basım Naim   bu hususta  Amerika kongresinin bu girişiminin sırf mali bir durum olmadığını  Amerika'nın en üst düzey yasama kurumu tarafından Siyonist Rejimin Filistin milletine karşı işlediği cinayetlere siyasi bir örtme girişimi olduğunu  belirtti. 

 

Son önemli nokta ise,  Amerika kongre girişiminin   Batı Asya bölgesinde istikrarsızlık ve güvensizliğin  artmasına yol açmasıdır. 

parstoday

Yorumlar