ABD AYN'EL ESED ÜSSÜNDEKİ KAYIPLARINI AÇIKLAMAYA BAŞLADI

 

Görüntülenme: 2252 Tarih: 23 Ocak 2020 06:34
ABD AYN'EL ESED ÜSSÜNDEKİ KAYIPLARINI AÇIKLAMAYA BAŞLADI

Amerika’nın sözde IŞİD ile mücadelede kurduğu uluslararası ittifakın komutan yardımcısı General Alex Greenkovich İran’ın Aynul Esed üssüne düzenlediği füze saldırısında Amerikalı yaralı askerlerin sayısı hakkında yeni verileri açıkladı.

Foreign Policy dergisine konuşan General Greenkovich, İran’ın füze saldırısında beyinlerinde muhtemel hasar yüzünden tedavi altına alınan Amerikalı askerlerin sayısı 13’ten 19’a yükseldiğini belirtti.

Amerika’nın merkezi güçler komutanlığı Centcom adındaki terör örgütünün komutanlığı da Çarşamba günü bir bildiri yayımlayarak Irak’tan Almanya’ya daha fazla muayenelere tabi tutulan Amerikalı asker sayısı arttığını belirtti. Centcom terör örgütü daha fazla detaya değinmedi ve sadece önümüzdeki günlerde daha fazla sayıda yaralı tespit edilebileceğini belirtmekle yetindi.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen Amerikalı bir yetkili de Reuters haber ajansına 12 Amerikalı terörist askerin Almanya’ya sevk edildiğini belirtti.

Bundan önce bazı kaynaklar İran’ın füze saldırısında onlarca Amerikalı terörist asker helak olduğunu duyurmuştu.

Amerikalı devlet adamlarının Aynul Esed üssündeki kayıp sayısı hakkında gerçekleri saklamaları sanal ortamda Amerikalı uzmanların tartışma konusu oldu.

ABD Başkanı Donald Trump İran’ın füze saldırısından sonra yaptığı açıklamada, bu saldırıda hiç bir Amerikalı askere zarar gelmediğini iddia etmişti.

Kudüs Gücü Komutanı General Hac Kasım Süleymani, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis ve iki komutanın beraberindeki heyette yer alan sekiz arkadaşları 3 Ocak Cuma günü ABD terör ordusunun Bağdat havaalanı yakınında düzenlediği terör saldırısında şehit düştü.

 

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu 8 Ocak sabahın ilk saatlerinde  Amerika’nın Irak’ta Aynul Esed askeri üssüne ve Erbil’deki bir başka üsse onlarca balistik füze ile saldırarak ABD terör ordusunun şehit Süleymani suikastine kesin cevap verdi.

parstoday

Yorumlar