2008 SAVAŞININ YILDÖNÜMÜ: GAZZE'DE DİRENİŞ DAHA DA GÜÇLENDİ

 

Görüntülenme: 2343 Tarih: 28 Aralık 2019 19:27
2008 SAVAŞININ YILDÖNÜMÜ: GAZZE'DE DİRENİŞ DAHA DA GÜÇLENDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Hazım Kasım, İsrail’in 2008 yılında Gazze Şeridi’ne açtığı savaşın işgal ordusunun işlediği en çirkin cinayetlerin tanığı ve Filistin halkına yönelik terörünün delili olarak kalacağını söyledi.
 
İşgal ordusunun 27 Aralık 2008’de Gazze Şeridi’ne açtığı savaşın 11’inci yıldönümü münasebetiyle  basın açıklaması yayınlayan Kasım, işgal güçlerinin savaşın ilk günlerindeki yoğun bombardımanla Gazze Şeridi’ni karmaşaya sürüklemeyi ve direnişin iradesini kırmayı hedeflediğini belirtti.
 
Kasım, Filistin halkının direnişinin, soğukkanlılığının ve azminin işgal ordusunun planlarını bozduğunu ve hesaplarını alt üst ettiğini kaydetti.
 
Direniş gruplarının sahada birlik olmalarının ve halkın direnişin etrafından kenetlenmesinin direnişin en önemli faktörünü oluşturduğunu ve işgal ordusunun hedeflerine ulaşmasını engellediğini söyleyen Kasım, Furkan Savaşı’ndan 11 yıl sonra bugün direnişin daha güçlü olduğunu, direniş gruplarının birbirine daha çok bağlandığını ve ortak operasyon odası oluşturduklarını bildirdi.
 
Filistin halkının direnişe desteğinin de arttığını ifade eden Kasım, Furkan Savaşı’nın Filistin halkının ve direnişinin iradesinin yenilemeyeceğini gösterdiğini dile getirdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar