1948'DE İŞGAL EDİLMİŞ TOPRAKLARDA FİLİSTİNLİLERE KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİLERCE SUİKAST DÜZENLENİYOR

 

Görüntülenme: 1592 Tarih: 31 Aralık 2019 03:54
1948'DE İŞGAL EDİLMİŞ TOPRAKLARDA FİLİSTİNLİLERE KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİLERCE SUİKAST DÜZENLENİYOR

1948'de işgal edilmiş bölgede bulunan İbtin köyünün girişinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda, Besemetu Teb'un köyünden olan 39 yaşındaki Muhammed Kemal Sa'di hayatını kaybederken 20 yaşında bir kişi de yaralandı. 
 
Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre her ikisi de Besemetu Teb'un köyünden olan gençler İbtin köyünün girişinde bir binek arabanın içinde bulundukları sırada silahlı saldırıya maruz kaldılar ve hemen hastaneye götürüldüler. Ancak daha sonra birinin, aldığı yaraların etkisiyle hayatını kaybettiği haber verildi. 
 
Bu son saldırıda hayatını kaybeden Sa'di'nin İbrahim adındaki kardeşi de birkaç ay önce bir düğün töreninin yakınında bulunduğu sırada öldürülmüştü. 
 
1948'de işgal edilmiş bölgede yaşayan Filistinliler sık sık bu tür saldırılara maruz kalıyorlar. Planlı bir şekilde gerçekleştirildiği tahmin edilen bu saldırıları işgal yönetimi önemsemiyor ve cinayetlerin üzerine gitmiyor. İşgal yönetiminin söz konusu cinayetler karşısındaki bu tutumu 1948'de işgal edilmiş bölgede yaşayan Filistinliler tarafından muhtelif gösterilerle protesto edilmişti. Ayrıca bölgedeki Arap toplumunun liderleri söz konusu saldırılara ve cinayetlere dikkat çekmek amacıyla üç günlük açlık grevi düzenlemiş ve protesto çadırı dikmişlerdi. Ancak işgal polisi bu cinayetler karşısındaki umursamazlığını sürdürdü. 
 
Besemetu Teb'un köyünden olan Muhammed Kemal Sa'di'nin öldürülmesiyle birlikte 2019 yılı içinde Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde Filistinli kesime yönelik olarak işlenen cinayetlerde öldürülenlerin sayısı 92'ye çıktı. Bunlardan 11'inin kadın olduğu bildirildi. 2018 yılında da 14'ü kadın olmak üzere toplam 76 kişi öldürülmüştü. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar