'DİRENİŞ AMERİKA VE İSRAİL'İN PLANINI BOŞA ÇIKARDI'

 

Görüntülenme: 2518 Tarih: 09 Eylul 2019 01:21
'DİRENİŞ AMERİKA VE İSRAİL'İN PLANINI BOŞA ÇIKARDI'

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Yüksek Ulusal Heyeti Başkanı Halid El-Bataş, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın ve Filistinli direniş gruplarının terör örgütleri olmadığını söyledi.
 
Avrupa’da bir mahkemenin Hamas’ı terör örgütü olarak niteleyen kararları iptal etmesini değerlendiren İslami Cihad Hareketi Siyasi Birimi üyesi El-Bataş, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, Filistin direniş hareketlerinin Filistin topraklarında işgalcilere karşı mücadele ettiğini belirtti.
 
Filistin direnişinin terör olarak nitelendirilemeyeceğine dikkat çeken El-Bataş, direnişin Filistin iç sahasını karıştırmak isteyen işgal rejiminin ve Amerika’nın planını boşa çıkardığını kaydetti.
 
“İster Hamas’ı terör örgütü ilan etsinler isterse adını terör örgütleri listesinden kaldırsınlar; bu onların bileceği bir iş. 1948’de işgal rejimini kurarak Gazze’ye ve Filistin’e terörü kendileri getirdiler” diyen El-Bataş, Filistin direnişinin Siyonistleri Filistin’e getirenlerin terör ve direniş tasniflerini kabul etmeyeceğini dile getirdi.
 
El-Bataş, Filistinli direniş gruplarının işgal altındaki Filistin toprakları üzerinde işgal güçlerine karşı savaştıklarını bir kez daha vurguladı.
 
Lüksemburg’taki Avrupa Bidayet Mahkemesi, Cuma günü Hamas’ı ve askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nı terör örgütleri arasında sayan kararları iptal etmişti.
 
El-Bataş, Filistin direnişinin ve Filistin halkının Amerika ve İsrail’in iç cepheyi karıştırma planını boşa çıkardığını belirterek, anarşi ve güvenlik boşluğuna karşı Filistinlilerin birlik olduklarını söyledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar