'BATI YAKA'DA DİRENİŞİN ÖNÜ KESİLMEMELİ'

 

Görüntülenme: 2299 Tarih: 19 Eylul 2019 14:34
'BATI YAKA'DA DİRENİŞİN ÖNÜ KESİLMEMELİ'

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal güçlerine ait kontrol noktalarında soğukkanlılıkla katledilen Filistinlileri koruması için Batı Yaka’da direnişin elinin serbest bırakılmasını istedi.
 
Hamas sözcülerinden Abdullatif El-Kanua, Quds Press Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, işgal askerlerinin bu sabah Kalendiya kontrol noktasında Filistinli bir kadını şehit etmesinin işgalcilerin Filistin halkına yönelik barbarlıklarını yansıtan cinayetlerden biri olduğunu söyledi.
 
El-Kanua, Kalendiya kontrol noktasındaki cinayetin işgalcilerin sadece işgalci değil aynı zamanda kadınların ve çocukların kanını döken vahşi ve barbar katiller olduklarını gösterdiğini ifade etti.
 
İşgal güçlerinin kadınları ve çocukları, yaşlıları ve gençleri Batı Yaka’daki askeri kontrol noktalarında öldürmekten çekinmediğini söyleyen El-Kanua, işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimci çetelere karşı koymak için direnişin elinin serbest bırakılması gerektiğini belirtti.
 
Cinayetin işgal rejimi liderlerinin uluslararası mahkemelerde yargılanmasına sebep olmasını dileyen El-Kanua, işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik cinayetlerine son vermek için Birleşmiş Milletler’in de harekete geçmesini istedi.
 
İşgal güçleri bu sabah Kalendiya kontrol noktasında Filistinli bir kadını üzerine ateş açarak şehit etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar