'ABD'NİN BÖLGEDEKİ ÜSLERİ TÜM SORUNLARIN KAYNAĞI'

 

Görüntülenme: 2149 Tarih: 15 Haziran 2020 04:59
'ABD'NİN BÖLGEDEKİ ÜSLERİ TÜM SORUNLARIN KAYNAĞI'

İran'ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi, ABD'nin bölge ülkelerinin işlerine karışıp, terörizmi desteklediğini belirterek, Amerikan askerlerinin bölgeden çekilmesinin İran İslam Cumhuriyeti'nin politikası olduğunu kaydetti.

Bugün el Irakiye televizyon kanalından yayınlanan demecinde Mescidi, ABD'nin İran'a yönelik her türlü tehdidine yanıt verildiğine işaretle, ABD'nin bölgedeki üslerinin tüm sorunların kaynağı olduğunu ve İran'ın yabancı güçlerin Irak ve Batı Asya'daki varlığına karşı olduğunu söyledi.

Mescidi, İran'ın hiçbir zaman ABD'nin politikalarını kabul etmeyeceğini, çünkü saygısızlık, terörizm, baskı ve yaptırıma dayalı olduğunu vurguladı.

Büyükelçi Mescidi sözlerinin devamında Bağdat ile Washington görüşmelerinin Iraklı yetkililerin iç kararı olduğunu, Irak parlamentosunun hükümetin kararını desteklemesi halinde Tahran'ın da destekleyeceğini ifade etti.

Mecidi, Kudüs Gücü Komutanı General İsmail Kaani'nin de İran ile Irak ilişkilerinin gelişmesinde önemli rol ifa ettiğini, General Kaani'nin Iraklı yetkililerin daveti üzerine bu ülkeye ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti.

 

İran'ın Bağdat büyükelçisi ayrıca, Tahran'ın Irak'ın yeni hükümeti ve başbakanını desteklediğine işaretle, Tahran'ın Bağdat ile ekonomik münasebetlerini güçlendirmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

parstoday

Yorumlar